© Marc Peeters

Treinverkeer van en naar Herentals deels onderbroken na incident met werktrein

Het treinverkeer was dinsdagochtend een tijdlang onderbroken op de spoorlijn Lier-Herentals-Mol en op de lijn Herentals-Turnhout door een incident met een werktrein. Intussen rijden er opnieuw treinen op de lijn Lier-Herentals-Mol, maar er zijn nog wel beperkingen.

mph
Bron: Eigen berichtgeving, Belga

Tijdens werkzaamheden beschadigde een werktrein een wissel in Herentals. De trein kwam met een wielas naast het spoor terecht. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel. De trein is intussen op eigen kracht weggereden van de plaats van het incident en staat op een zijspoor in het station van Herentals.

Het incident zorgt voor hinder op verschillende spoorlijnen omdat er herstelwerken moeten worden uitgevoerd. Het treinverkeer op de lijn Lier-Herentals-Mol was een tijdlang volledig onderbroken. “Sinds 9.30 uur rijden er opnieuw treinen op die lijn in beide richtingen, maar er zijn nog wel beperkingen”, zegt Frédéric Petit van Infrabel. “Reizigers moeten rekening houden met een aangepaste dienstregeling.”

Door het incident is ook de spoorlijn Herentals-Turnhout nog steeds deels onderbroken. “De treinen kunnen op een beperkt deel maar over één spoor rijden. Dat is zo tussen de vertakking Albertkanaal en Kruisberg. Tussen Herentals en Turnhout blijft het verkeer voorlopig onderbroken en kunnen reizigers gebruikmaken van vervangbussen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners