Een ware sterrenregen voor de Belgische restaurants.
Volledig scherm
Een ware sterrenregen voor de Belgische restaurants. © Google Maps/Thinkstock

IN KAART: Michelin deelt gul sterren uit. Luc Bellings, Kobe Desramaults en Geert Van Hecke scoren meteen met nieuw concept

Sterrenregen bij Michelin. De Belgische topgastronomie wordt in de selectie 2018 van de culinaire gids gul beloond. Drie restaurants krijgen er een tweede ster bij en maar liefst dertien restaurants mogen pronken met een eerste ster. Hof Van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Sint-Michiels) behouden hun drie Michelinsterren. Ontdek op onderstaande kaart en in de verschillende tabellen de (nieuwe) sterrenrestaurants in jouw buurt.

28 reacties

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    in deze zaken ben je zeker dat geen opgewarmd eten is die uit een grootkeuken komt - want in velen word niet meer gekookt maar enkel opgewarmd en 15à20€ de man
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Ik denk dat wij vandaag de Fransen gastronomisch voorbijgestoken hebben. Dit hebben wij wel te danken aan onze kokscholen die op hoog niveau werken, maar ook omdat aankomende talenten bij sterrenmeesters eerst een verfijning van de stielkennis doorlopen. Maar ook moet worden gezegd dat er bij ons nog vele restaurants zijn , zonder ster, maar met masterchefs die op dat niveau werken.
  • victor vandesande

    6 jaar geleden
    Als er in belgie zovel sterrenrestaurants kunnen overleven wil dat zeggen dat er genoeg mensen zijn die dit kunnen en willen betalen. Armoede ? Waar ??? Ik kan en wil er niet aan meedoen.
  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    De meesten die hun ster verliezen, sluiten de deuren! Ze kunnen hun hoofd niet meer boven water houden, zo simpel ligt het. Sterren zijn soms vergiftigde geschenken...En, mensen worden slimmer en geven niet onnodig honderden euro's uit wanneer er in de buurt een fantastisch bistrootje is waar ze ook lekker kunnen eten in een gemoedelijke sfeer.
  • Ronald De Smet

    6 jaar geleden
    Carcasse St-Idesbald, eerste ster, niet te geloven. Heeft de naam Dierendonck er misschien iets mee te maken. Heren van de Michelin sterrengids, U bent Uw geloofwaardigheid aan het verliezen, U wordt een tweede Gault Millau