“Wellicht de drukste avondspits van het jaar”: 260 kilometer file in Vlaanderen

De avondspits is wellicht over haar piek, toch is de ellende op de weg nog niet meteen voorbij. Dat zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum woensdagavond. Er werd geen record gebroken maar wellicht wordt het wel de drukste avondspits van het jaar.

Wim Verhaert
Bron: BELGA

Het is een klassieker: op de vooravond van het Hemelvaartweekend staan op de Vlaamse snelwegen heel wat files. “Mensen moeten maar één dag verlof nemen en kunnen zo vier aansluitende dagen vakantie nemen, dat trekt aan”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx.

“De cijfers zijn indrukwekkend, op het piekmoment stond er zeker 320 km file maar wellicht breken we geen record. Er is enorm veel verkeer, het is echt heel druk. Er zijn enkele incidenten geweest maar niet uitzonderlijk veel, de files zijn echt volledig te wijten aan een enorme massa die onderweg is.”

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De files begonnen al in de voormiddag, vooral rond Antwerpen was veel verkeersellende. Bij de avondspits was het ook aanschuiven rond Brussel en gent, heel wat mensen rijden richting Belgische kust. Rond 18.20 uur stond er nog steeds meer dan 260 kilometer files. “De files die de voorbije uren zijn opgebouwd, lossen zeer moeilijk op. En het einde is nog niet in zicht”, besluit Bruyninckx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer