De Antwerpse Antonia Delaere blijft bij de Spaanse topper Salamanca.© Isosport

Basketbal

Belgian Cat Antonia Delaere blijft bij Spaanse topclub Avenida Salamanca

Antwerpen -

De Antwerpse Belgian Cat Antonia Delaere (29) tekende een nieuw contract van één seizoen bij de Spaanse topclub Avenida Salamanca.

Patrick Ceulemans

Antonia Delaere speelt ook volgend seizoen bij Avenida Salamanca. De 29-jarige en 1m82 grote Antwerpse shooting guard werkte het voorbije seizoen haar eerste campagne bij de Spaanse topper af. In de Euroleague Women bereikte Salamanca de kwartfinale en in de Spaanse LF Endesa eindigden Antonia Delaere en haar ploegmaats met 26 op 30 en na de reguliere fase op de eerste stek. In de play-offs werd in de titelfinale wel met 2-0 van Valencia verloren.

Antonia Delaere, die haar carrière begon bij Gembo Borgerhout en ook bij Boom, Namen en Castors Braine aan de slag was, vertrok in 2019 richting buitenland en was onder meer bij Nantes (Frankrijk), IDK Euskotren en Zaragoza (Spanje) en Venetië (Italië) actief.

Bij de Belgian Cats is ze ondertussen en op haar 29ste al goed voor 167 selecties. Enkel Julie Vanloo telt meer Caps. Ze veroverde twee bronzen medailles (2017, 2021) op een EK, won vorig jaar met de Cats op het EK historisch goud en werd vierde (2018) en vijfde (2022) op het WK. In 2021 vierde ze haar olympisch debuut met de Belgian Cats. De Cats bereikten de kwartfinale en werden zevende.

Half juni vat de Antwerpse Antonia Delaere de voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs aan. De Cats werken onder meer (einde juni) en half juli oefenwedstrijden in België en respectievelijk in Kortrijk en Charleroi af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer