© HBvL

© IMAGEGLOBE

thumbnail: null
thumbnail: null

Johan Boonen nieuwe bondscoach

Johan Boonen is de nieuwe manager van het nationale team voor de Motorcross der Naties. De Lommelaar volgt Joel Smets op die eind vorig jaar, na elf jaar, afscheid nam van de Red Knights. Boonen tekende een overeenkomst voor drie seizoenen.

jüs

Boonen was in de jaren 80 en 90 een vaste waarde in de top 10 van WK 500cc, met als absolute hoogtepunt zijn overwinning in de Grote Prijs in Namen in 1995. Hij staat sinds twee jaar ook aan het hoofd van de organisatie van de België in Lommel.

Boonen: “De Belgische motorcross sport beleeft moeilijke tijden en ik wil mijn verantwoordelijkheid opnemen. Ik deed dit al voor de GP van België en wil dat nu ook doen voor de Red Knights. België is nog steeds een groot motorcrossland, met momenteel zes GP-rijders waarvan een aantal met podiumambities. Een Belgisch team moet dan ook de kans krijgen zijn kansen te verdedigen met als enige doel de eindzege in de meest prestigieuze wedstrijd ter wereld.”

Dit jaar vinden de Naties, op 7 oktober, in het Amerikaanse Red Bud plaats. België won de Motorcross der Naties een laatste keer in 2013. Ken De Dycker, Clément Desalle en Jeremy Van Horebeek bezorgden België toen de winst in Teutschenthal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer