Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

De Britse premier Theresa May.Beeld REUTERS

De Britse premier Theresa May hangt “een couppoging boven het hoofd", in Antwerpen zijn opnieuw wagens uitgebrand en voor de Noorse kust is de evacuatie stopgezet van het cruiseschip dat gisteren in de problemen kwam. Dit en nog veel meer leest u in onze lunchbreak.

In het nieuws

1. Cruiseschip in nood voor Noorse kust 

Een cruiseschip is gisteren in een storm in de problemen gekomen voor de kust van Noorwegen nadat de motoren uitvielen. Een grote, moeizame reddingsactie werd op touw gezet. 479 mensen werden per helikopter geëvacueerd. Zeventien van hen raakten gewond, drie zelfs ernstig.

Beelden van de reddingsactie van het cruiseschip Viking Sky.Beeld REUTERS

2. Drie wagens uitgebrand in Antwerpen

De brand begon aan één wagen aan de Sint-Bernardsesteenweg en sloeg over naar twee ernaast geparkeerde wagens.De politie heeft de straat afgesloten omdat de oorzaak nog onduidelijk is en men geen enkel risico wil nemen na de incidenten met explosieven van de voorbije weken, weliswaar in Antwerpen-Noord.

3. “May hangt couppoging boven het hoofd”

Ministers in het Britse kabinet willen dat premier Theresa May direct aftreedt. Dat bericht de krant The Sunday Times, die sprak met elf rebellen binnen de regering.

De opstandige ministers zouden van plan zijn hun politieke baas morgen te confronteren. Ze kunnen dan dreigen collectief op te stappen als de premier weigert te vertrekken. “Het einde is nabij, ze is binnen tien dagen vertrokken”, zou een van de ministers hebben voorspeld.

4. GFT bestaat niet: zo gebruik je alles van je groenten

Bij vlees was het al langer een trend, en nu beginnen we ook in te zien dat er aan een groente veel meer eetbaars zit dan we dachten. “Gooi niks weg zonder je af te vragen waarom.”

5. Topman Skeyes over acties luchtverkeersleiders: “Het zijn enkelingen die ons gijzelen”

De topman van skeyes, gedelegeerd bestuurder Johan Decuyper, reageert voor het eerst op aanhoudende problemen bij luchtverkeersleiders. “De stilzwijgende meerderheid zijn plichtbewuste mensen. Het zijn enkelingen die ons gijzelen”, zegt hij.

Bij de koffie

6. “Waar ik seks nog steeds associeerde met passie en herrie, was het nu ineens ingetogen en traag”

Al zestien jaar had Freya (66) geen relatie meer gehad, en ze voelde zich daar prima bij. Tot er ineens een vreemde man in het dorp kwam wonen die haar lichaam deed stralen.