Een stervende J.Lo en de hit die niemand wilde

© *

Worstel je met het feit dat je de kinderen niet streng genoeg opvoedt? Sus je dan vanavond met Telefacts Zomer om 22.15 uur op VTM. Die brengt het portret van drie Britse families die hun kinderen opvoeden zonder regels. Voor wie zijn kroost wel onder de knoet heeft, hebben we deze vier tips.

tdl

En niemand die van ‘Marina’ moest weten

Ongelooflijk maar waar: in 1958 was niet één platenmaatschappij geïnteresseerd in het liedje Marina. Rocco Granata (79) schreef het nummer toen hij twintig was, al was het wel een beetje haastwerk: Granata had in een studio met zijn quintet het singeltje Manuela opgenomen en omdat een single nu eenmaal twee kanten telt, moest hij ook een tweede liedje inzingen. Dat werd Marina, waarvan hij de tekst ter plaatse afwerkte. Driehonderd plaatjes werden er geperst, die de zanger zelf in de cafés ging slijten. De rest is geschiedenis: van Marina werden op één jaar tijd meer dan één miljoen stuks verkocht. Die film van Stijn Coninx uit 2013 over een van onze meest succesvolle zangers, met Matteo Simoni in de hoofdrol? Die kwam niks te vroeg.

Marina Eén 22.20 uur

Deze James Bond hield het op twee

Nee, een onverdeeld succes kun je de casting van Timothy Dalton als geheim agent James Bond niet noemen: twee films en hup, daar ging Timothy Dalton. En toch: heel wat kenners beschouwen License to Kill uit 1989 als een van de betere Bond films, omdat het een donkere, cynische film is die heel dicht in de buurt komt van de boeken van Ian Fleming. Bovendien deed Dalton de meeste stunts zelf, wat hem geloofwaardiger maakte. Eerste keuze was Dalton trouwens niet: eigenlijk wilde de filmstudio Pierce Brosnan om Roger Moore op te volgen, maar die hing contractueel vast aan de populaire tv-serie Remington Steele. Nog straffer: na twee Bond films gaf Dalton er de brui aan, maar in 1995 werd hij gevraagd om Goldeneye te maken. Dalton weigerde, omdat de producent hem na Goldeneye nog vier Bond films wou laten maken. James Bond spelen met een looprek: daar had Dalton geen zin in. Wie stond er klaar om hem op te volgen? Juist: Pierce Brosnan.

License to Kill Caz 20.40 uur

Grootse cinema op z’n Italiaans

Op een happy ending hoeft u niet te rekening in dit tragische meesterwerk van tovenaar Luchino Visconti: u voelt de bui al hangen bij het verhaal van een weduwe die na de dood van haar man verplicht wordt van het platteland op Sicilië naar de grootstad Milaan te verhuizen in de hoop dat haar oudste zoon haar vier andere zoons aan werk kan helpen. Simone wordt bokser en valt voor de charmes van Nadia (Annie Girardot), een prostituee. De ellende begint wanneer Nadia hem afwijst en voor zijn broer Rocco (Alain Delon) kiest. De regisseur vertelt zijn verhaal in vijf hoofdstukken -verwijzend naar de vijf broers- en maakt er onder begeleiding van de meeslepende muziek een meeslepend drama van dat tegelijk inzoomt op de interne ruzies van een gezin en veel breder de armoede van heel wat Italianen in de jaren zestig schetst.

Rocco e i suoi fratelli Canvas 21.50 uur

Ben Affleck weet het zelf ook niet meer

In het begin van de film op het kraambed sterven: dat mag Jennifer Lopez doen in deze melige, maar tegelijk ook schattige film uit 2004 waarin Ben Affleck zijn succesvolle job plots moet zien te combineren met de zorg voor zijn dochter. Na een paar rondjes lopen als een kip zonder kop, besluit de weduwnaar tijdelijk bij zijn vader te gaan wonen. In de rol van die vader: George Carlin, een van de grappigste en tegelijk meest maatschappijkritische komieken die Amerika ooit gekend heeft. Carlin overleed in 2008 nadat zijn al heel erg wankele hart er de brui aan gaf. Wie hem wil zien razen: YouTube is het enige logische adres.

Jersey Girl Vijf 20.35 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher de serie Insecure aanbevelen, die je sinds deze week in het Play More-aanbod vindt.

‘Insecure’ is de ‘Sex and the City’ voor de volgende generatie: een HBO-serie over relaties met realistische seks, en niemand heeft een onbetaalbaar appartement in New York, niemand draagt peperdure kleren en er zijn ook niet-blanke personages. Issa Rae kreeg na het succes van haar webserie ‘Awkward Black Girl’ de kans om haar unieke stem naar een eigen comedyserie te vertalen, en het bracht haar talloze prijzen én twee Golden Globe-nominaties op. ‘Insecure’, waarin ze zelf meespeelt als ‘Issa’, focust op late twintigers en jonge dertigers die baden in de besluiteloosheid. De serie is intussen al aan een derde worp toe, en Telenet neemt ze live met de Verenigde Staten in haar aanbod op. Binge in tussentijd gerust de eerste twee seizoenen.

Insecure (S3) Telenet Play More Vanaf 13 augustus

ook nieuw

Ballers, seizoen 4, vanaf 13 augustus op Telenet Play More HBO-productie waarin de pratende spierbal Dwayne ‘The Rock’ Johnson een gepensioneerde topbasketter vertolkt die manager wordt van NFL-spelers. Telenet heeft in de nacht van 12 op 13 augustus de eerste aflevering van het vierde seizoen gelost, tegelijk met de Verenigde Staten.

Keuze van de redactie

Video