Plus ArtikelWesterlo

ONS OORDEEL. Sterke prestatie van Westerlo wordt niet beloond

Westerlo -

Een snelle voorsprong, een resem kansen en lof van Hein Vanhaezebrouck. Het mocht helaas niet baten voor Westerlo. Lucas Stassin en Nicolas Madsen waren twee spelers die zich in de kijker speelden. Zij waren niet de enigen.

Bart D’Haene

BASISPLOEG

Nick Gillekens 6

Kansloos bij het kopbaldoelpunt van Gandelman. Ongelukkige botsing met Tagir leidde de 2-1 in. Het schot van Julien De Sart zag hij laat komen.

Jordan Bos 6

Verving de geblesseerde Reynolds. Speelde als linksvoetige op rechts met veel lef. Enkele geslaagde dribbels. Het vervolg was soms minder.

Arthur Piedfort 6

Ging knullig onder een diepe bal van Tissoudali door waarmee hij aan de basis lag van het tweede Gentse doelpunt. Voor het overige trok hij aardig zijn streng.

Ravil Tagir 5

Ging knullig in de fout bij het tweede doelpunt van AA Gent. Botste tegen Gillekens aan en trapte tot overmaat van ramp de bal tegen Samoise, die in een leeg doel scoorde.

Tuur Rommens 6

Rukte geregeld mee op. Knappe voorzet waaruit Madsen scoorde. Nam in de tweede helft Roef nog eens onder vuur.

Allyhar Sayyadmanesh (70’) 6

Stassin devieerde zijn schot. Wat later vond hij opnieuw Stassin. Gretige wedstrijd.

Nicolas Madsen 7

Had er zin in na zijn schorsing en scoorde zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Heel bedrijvig.

© Isosport

Sergiy Sydorchuk 6

Liet regelmatig zijn technische kwaliteiten zien. Knap hoe hij regelmatig wegdraaide van zijn tegenstander.

Dogucan Haspolat (82’) 6

Speelde opnieuw een sterke wedstrijd. Recupereerde veel ballen.

Josimar Alcocer (65’) 6

Zorgde regelmatig voor dreiging op de linkerflank. Vijf minuten voor de rust strandde zijn schot op de staak.

Lucas Stassin (70’) 7

Scoorde - randje buitenspel - al na amper één minuut met een subtiele deviatie. Drie minuten later dichtbij een tweede goal. Won veel duels als diepe spits.

INVALLERS

Griffin Yow (65’) 6

Startte voor het eerst in de play-offs als bankzitter. Viel gretig in. Al was hij minder dreigend dan we van hem gewoon zijn.

Kyan Vaesen (70') 6

Kreeg eindelijk nog eens speelminuten. Moeilijk om nog iets te forceren.

Matija Frigan (70’) 6

In zijn invalbeurt van twintig minuten kon Westerlo minder combinaties op de mat leggen en was het moeilijk om hem in stelling te brengen.