Boerenmarkt op het Vinçotteplein.© Joris Herregods

Vzw Boerenverstand organiseert boerenmarkten op Vinçotteplein: “Sensibiliseren rond voedsel dat we consumeren”

Borgerhout -

Vzw Boerenverstand en district Borgerhout organiseren deze zomer vijf keer een boerenmarkt op het Vinçotteplein. Boeren uit de korte keten verkopen er onder andere hun vlees, koezuivel en (bio)groenten. Op maandag 20 mei vindt de eerste editie plaats.

Laurens Van Aert

Tijdens de eerste editie, die plaatsvindt van 16 uur tot 19 uur, werken de vzw en het district samen met het collectief ‘De wereld repareren’. Kinderen en volwassenen mogen gratis koken, vuur maken en soep inblikken. Onder meer actrice Sofie Joan en theatermaakster Katrien Pierlet tekenen present.

De boerenmarkt strijkt elke derde maandag van de maand mei, juni, juli, augustus en september neer op het Vinçotteplein. Volgens Boerenverstand snakt Borgerhout al lang naar een echte boerenmarkt. “Het is dan ook tijd voor een derde officiële markt in het district”, zegt Caroline Coenen van vzw Boerenverstand. “Concreet heb ik over de maandagmarkt met boeren, producenten en coöperaties van dichtbij. Zo krijgt de boer een eerlijke prijs en wij kwaliteit.”

LEES OOK. Boerenverstand vzw promoot korte keten met lokale producten op Vinçotteplein: “We moeten terug naar het oude normaal”

“We willen Borgerhoutenaren informeren en sensibiliseren rond het voedsel dat zij consumeren”, zegt districtsburgemeester Mariam El Osri (Groen), bevoegd voor Middenstand en Lokale Economie. “Consumenten en organisaties worden meegenomen in het verhaal over hoe producten uiteindelijk op hun bord terechtkomen. Naast de positieve impact op het milieu en de lokale economie leert men ook de personen achter de producten kennen.”

Schepen van Markten en Foren Ben Van Duppen (PVDA) is opgetogen. “Binnenkort kan je na het werk langs de boerenmarkt passeren voor je inkopen. Hij vormt een mooie aanvulling op onze twee goed draaiende markten op woensdag en vrijdag. Zo hebben we dankzij het enthousiasme van vzw Boerenverstand weer voor ieder wat wils in Borgerhout.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER