VIDEO. Robin Van Persie begint bij Heerenveen aan eerste job als hoofdcoach: “Ik ben er klaar voor”

Robin van Persie (40) is aangesteld als nieuwe trainer van SC Heerenveen, zijn eerste job als hoofdcoach. De topschutter van het Nederlands elftal komt over van Feyenoord en heeft een contract voor twee jaar getekend bij de club uit Friesland.

Michael Van Damme

De 40-jarige Van Persie volgt zijn voormalige ploeggenoot Kees van Wonderen op, die zijn aflopende contract niet verlengt. Van Wonderen was twee seizoenen lang verantwoordelijk voor het team in het Abe Lenstra Stadion.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Robin van Persie begon zijn spelerscarrière bij Feyenoord, waarmee hij in 2002 de UEFA Cup won. In 2004 verhuisde hij naar Arsenal, waar hij uitgroeide tot een van de beste spitsen in de Premier League en topscorer werd in het seizoen 2011-2012.

In 2012 ging hij naar Manchester United, waar hij in zijn eerste seizoen de Premier League-titel won en opnieuw topscorer werd. Na drie seizoenen vertrok hij naar Fenerbahçe en speelde daar twee jaar voordat hij in 2018 terugkeerde naar Feyenoord om zijn carrière af te sluiten.

Voor het Nederlands elftal maakte Van Persie 50 doelpunten in 102 interlands en daarmee is hij topschutter aller tijden voor Oranje. Hij nam deel aan de WK’s van 2010 en 2014, waarbij Nederland respectievelijk de finale en de derde plaats bereikte.

Na zijn spelerscarrière werd Van Persie assistent-trainer bij Feyenoord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal