Bij het incident op 11 mei kwam een Roemeense vrachtwagenchauffeur (links) om het leven, zijn echtgenote (centraal) zat bij hem in het voertuig op het moment van zijn dood.© rr

“Mijn zoon is geen crimineel”, zegt moeder van jongere die gearresteerd werd voor dodelijk incident met riooldeksel

De moeder van één van de drie meerderjarigen die aangehouden is in verband met het dodelijke incident op een Waalse snelweg, is van mening dat haar zoon niets te maken heeft met de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur. “Hij was enkel op de verkeerde plaats op het verkeerde moment met de verkeerde mensen”, klinkt het bij Sudinfo.

jvh

B. V. (18) uit Andenne is één van de drie meerderjarige jongeren die aangehouden werden in verband met het dodelijke incident op de E42 in de provincie Luik op 11 mei, toen een groep van vijf jongeren een riooldeksel vanop een snelwegbrug naar beneden liet bungelen. Een Roemeense vrachtwagenbestuurder reed tegen het deksel aan, en overleefde de impact niet.

(Lees verder onder de video)

Volgens de moeder van de jongeman was haar zoon enkel “op de verkeerde plaats op het verkeerde moment met de verkeerde mensen”. De vrouw vertelt bij Sudinfo dat haar zoon slechts de chauffeur van het groepje was. “Hij wist niet wat de anderen daar gingen doen. Het gaat om zogenaamde vrienden, die hem gebruikten omdat hij net zijn rijbewijs had.”

“Pas volgende dag besefte hij dat er dode was gevallen”

De vrouw wil dan ook dat haar zoon niet langer op één hoop gegooid wordt met de andere verdachten. “Ze waren er samen, maar niet iedereen gooide dat riooldeksel waarvan sprake.” Haar zoon beweert niet te hebben deelgenomen aan het fatale incident, maar in de buurt van zijn auto te zijn gebleven. “Hij keerde zijn vrienden de rug toe. Pas de volgende dag besefte hij dat er een dode was gevallen.”

(Lees verder onder de tweet.)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uit het onderzoek door het parket van Luik zou volgens Sudinfo inmiddels inderdaad gebleken zijn dat het riooldeksel door één van de twee andere meerderjarigen vastgehouden werd. “Maar die twee schuiven de schuld liever af op anderen”, aldus de moeder van B. V..

Bekentenis

V. zou de jongere geweest zijn die naar de politie is gestapt, en zo voor een doorbraak zorgde in de zoektocht naar de verdachten. “Hij ging naar het politiebureau in de veronderstelling dat hij als getuige zou worden ondervraagd voor wat anderen hadden gedaan, maar hij werd gearresteerd!”, zegt zijn moeder.

“Maar mijn zoon is geen crimineel!”, benadrukt de vrouw. “Iedereen vraagt ​​zich af hoe een jongen als hij hierbij betrokken raakte. Hij weet dat de feiten heel ernstig zijn, maar hij vraagt ​​zich af waarom hij in de gevangenis zit. Het is alsof zijn vrienden hem een mes in de rug hebben gestoken door hem te vragen naar die brug te rijden. Hij voelt zich verloren, maar we staan ​​allemaal achter hem. Wij laten hem niet in de steek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer