37-jarige man komt om bij ongeval in Lennik

© BELGA

Een 37-jarige man uit Lennik is vrijdagavond om 23 uur om het leven gekomen toen hij in de Gustaaf Van der Steenstraat in het centrum van Gaasbeek (Lennik) met zijn auto op een vrachtwagen inreed. Volgens een verkeersdeskundige, die het parket van Halle-Vilvoorde aanstelde, is het ongeval wellicht te wijten aan onaangepaste snelheid van de personenwagen.

evdg

“De vrachtwagenbestuurder draaide de weg op, komende van de parking van een tegenoverliggend transportbedrijf. De autobestuurder kon niet meer remmen en het kwam vervolgens tot de fatale aanrijding”, aldus Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. De bestuurder, die alleen in het voertuig zat, stierf ter plaatse.

Het ongeval gebeurde 50 meter voorbij een bocht en er is voldoende straatverlichting aanwezig. Onaangepaste snelheid is derhalve wellicht de oorzaak van het ongeval. Uit een ademtest bleek dat de vrachtwagenbestuurder alleszins niet onder invloed reed. Deze was overigens zwaar onder de indruk van het gebeuren en werd daarom naar het ziekenhuis gevoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen