Zowel Gooreind als Zwaneven spelen volgend seizoen in 2de provinciale na evenwichtige pot voetbal: “Weer naar de reeks waar we thuishoren”

© Robin Fasseur

Beide ploegen maakten er een evenwichtige maar geen hoogstaande partij voetbal van. De winnaar zou sowieso promoveren naar 2de provinciale en dat was te zien aan het spelbeeld. Voorzichtigheid troef dus. Gooreind leek met nog 12 minuten op de klok aan het langste eind te trekken maar een remontada van de bezoekers besliste er anders over. Zwaneven ging erop en erover terwijl de jongens uit Wuustwezel eveneens promoveren als beste verliezer van deze nacompetitie. Feest voor iedereen dus.

Mark De Cleene

Gooreind begon het beste aan iedere speelhelft. Ook het aantal doelkansen dat de thuisploeg afdwong, lag duidelijk hoger dan bij Zwaneven. In het openingskwartier hield doelman Debacker Zwaneven recht met enkele mooie parades. Ook zijn overbuur, Yono Jordaens, redde in de loop van de wedstrijd meerdere keren miraculeus en leek op weg om de matchwinnaar te worden.

Bezoeker en ouderdomsdeken Stanciu speelde een fantastische wedstrijd bij Zwaneven. “We gaan terug naar de reeks waarin we thuishoren”, sprak hij na de eerste slok champagne. “Over het ganse seizoen hebben we dit verdiend. De jongens hebben schitterend werk geleverd en iedereen heeft dit seizoen zijn steentje bijgedragen. Laat het feestje nu maar beginnen.” De verdediger verdween vervolgens, terecht, in het feestgedruis. Een tweede vraag over het wedstrijdverloop ging verloren in de supportersgezangen.

Na afloop kon er wel een pintje af.© Robin Fasseur

Bij Gooreind was men uiteraard ook tevreden. Aanvoerder en sterkhouder Jan Van Looveren sprak lovend over zijn team en de manier waarop de competitie verlopen is. “De jongens en de club hebben deze promotie niet gestolen. We behaalden in de terugronde 34 op 39, dat zegt veel over de flow waarin we zitten, de sfeer binnen de groep en het talent waarover we hier beschikken. Promotie was voor ons geen doelstelling maar het is wel een leuke beloning.”

Opvallend is wel dat men bij beide clubs laat verstaan dat promoveren geen ‘must’ was maar even opvallend was wel het grote enthousiasme van de spelers en de supporters na het grote nieuws. Iedereen aan het feest, lachend en zingend. Binnen 12 maanden zullen we weten of de stap hogerop een leuk cadeau dan wel een vergiftigd geschenk is. Feit is wel dat beide ploegen hun toekomstvisie willen behouden en dat deze stap hogerop niet betekent dat eigen jeugd zal vergeten worden.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen