Een ware sterrenregen voor de Belgische restaurants.
Volledig scherm
Een ware sterrenregen voor de Belgische restaurants. © Google Maps/Thinkstock

IN KAART: Michelin deelt gul sterren uit. Luc Bellings, Kobe Desramaults en Geert Van Hecke scoren meteen met nieuw concept

Sterrenregen bij Michelin. De Belgische topgastronomie wordt in de selectie 2018 van de culinaire gids gul beloond. Drie restaurants krijgen er een tweede ster bij en maar liefst dertien restaurants mogen pronken met een eerste ster. Hof Van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Sint-Michiels) behouden hun drie Michelinsterren. Ontdek op onderstaande kaart en in de verschillende tabellen de (nieuwe) sterrenrestaurants in jouw buurt.

28 reacties

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    in deze zaken ben je zeker dat geen opgewarmd eten is die uit een grootkeuken komt - want in velen word niet meer gekookt maar enkel opgewarmd en 15à20€ de man
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Ik denk dat wij vandaag de Fransen gastronomisch voorbijgestoken hebben. Dit hebben wij wel te danken aan onze kokscholen die op hoog niveau werken, maar ook omdat aankomende talenten bij sterrenmeesters eerst een verfijning van de stielkennis doorlopen. Maar ook moet worden gezegd dat er bij ons nog vele restaurants zijn , zonder ster, maar met masterchefs die op dat niveau werken.
  • victor vandesande

    6 jaar geleden
    Als er in belgie zovel sterrenrestaurants kunnen overleven wil dat zeggen dat er genoeg mensen zijn die dit kunnen en willen betalen. Armoede ? Waar ??? Ik kan en wil er niet aan meedoen.
  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    De meesten die hun ster verliezen, sluiten de deuren! Ze kunnen hun hoofd niet meer boven water houden, zo simpel ligt het. Sterren zijn soms vergiftigde geschenken...En, mensen worden slimmer en geven niet onnodig honderden euro's uit wanneer er in de buurt een fantastisch bistrootje is waar ze ook lekker kunnen eten in een gemoedelijke sfeer.
  • Ronald De Smet

    6 jaar geleden
    Carcasse St-Idesbald, eerste ster, niet te geloven. Heeft de naam Dierendonck er misschien iets mee te maken. Heren van de Michelin sterrengids, U bent Uw geloofwaardigheid aan het verliezen, U wordt een tweede Gault Millau
  1. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    7

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek
  2. PORTRET. Wie is de VUB-dokter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”
    PREMIUM
    2

    PORTRET. Wie is de VUB-dok­ter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”

    Hij was de eerste die een donorkind in ons land zou hebben verwekt, en de eerste die in de jaren 70 een spermabank oprichtte in ons land. Onder zijn patiënten bevonden zich ook wereldleiders en Hollywoodsterren, maar nu komt hij in opspraak. Wie is de in 2016 overleden Robert Schoysmans de Brusselse dokter die zaad van studenten zonder hun medeweten heeft gebruikt om donorkinderen te verwekken? “Hij zei nooit dat hij de eerste was, maar hij was het wel.”