Auto's reden zich vast in het water.
Volledig scherm
Auto's reden zich vast in het water. © AP

Overstromingen in Sardinië: vrouw overleden

OverstromingZware regenval zorgt op vele plaatsen in Sardinië voor overstromingen. Een vermiste vrouw is dood teruggevonden, meldt het Italiaanse persagentschap Ansa.

0 reacties

  1. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM
    3

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Rusland plaatst Oekraïense president Zelensky op opsporingslijst”

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Rusland plaatst Oekraïense president Zelensky op opsporings­lijst”

    Als Oekraïne met steun van het Westen de Krim of de Krimbrug aanvalt, volgt er een verwoestende wraakactie. Die waarschuwing stuurt Rusland de wereld in nu “steeds meer signalen in die richting wijzen”. Inmiddels heeft Rusland de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op de opsporingslijst geplaatst. Volgens Russische media heeft Zelensky “het Russische strafrecht overtreden”. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 4 mei terug.