© BELGA

Stijn Steels treedt als sportdirecteur bij AG Insurance-Soudal terug in het wielerpeloton: “Deze kans mocht ik niet laten liggen”

Stijn Steels maakt weer deel uit van het wielerpeloton. Hij trad toe tot de sportieve staf van AG Insurance-Soudal, en mocht meteen zijn koffers pakken voor de Vuelta Femenina die zondag begint. “We hopen op vele fronten mee te strijden.”

Lieven Verheyen

“Toen CEO Jurgen Foré vroeg of ik interesse had in de functie van sportdirecteur bij AG Insurance-Soudal moest ik niet lang nadenken. Het team en sponsors wil meerdere jaren een vooraanstaande rol spelen in het vrouwenwielrennen. Deze kans mocht ik dus niet laten liggen.”

De 34-jarige gewezen inwoner van Heultje (Westerlo) had het best naar zijn zin bij Golazo, waarvoor hij na zijn actieve wielerloopbaan werkzaam was. “Als projectmanager zorgde ik voor gezondheidsprogramma’s bij verschillende bedrijven. Een functie die ik langere tijd leek te gaan uitoefenen. In het verleden hield ik al een paar keer de boot af om terug in het wielerpeloton te stappen. Dit project is echter te mooi. Samen met Jolien D’hoore en Servais Knaven zal ik op termijn mee de sportieve lijnen uitzetten. Deze ronde ga ik vooral naast Servais in de wagen zitten en veel leren.”

De wielermicrobe bleef wel steeds levend bij Steels. Zo was hij ook regelmatig te horen als co-commentator op Eurosport. “Waar mogelijk zal ik nog in de commentaarcabine te vinden zijn. Maar de nieuwe job heeft wel de prioriteit.”

Steels mocht direct naar Spanje vertrekken, waar de ploeg met Ashleigh Moolman kans maakte op succes. “Helaas is Ashleigh niet hersteld van haar ziekte. Vrijdagochtend hakten we de knoop door om haar te vervangen. Een serieuze streep door de rekening. Al hebben we met Sarah Gigante nog wel iemand die weet wat winnen is. Dat bewees ze in de Tour Down Under. Met Justin Ghekiere kunnen we op de ontsnapping spelen. Ook de andere rensters hebben hun waarde. De Vuelta winnen zal ons niet lukken. Maar we hopen wel op meerdere fronten mee te strijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen