KRC Genk kan sterke bekerprestatie niet doortrekken en verliest dure punten tegen Charleroi

Charleroi heeft niet optimaal kunnen profiteren van het verlies van Anderlecht. De Carolo’s speelden in eigen huis gelijk tegen het Racing Genk van assistent-coach Jos Daerden: het werd 1-1 op Mambourg nadat Rezaei en Karelis op één minuut tijd scoorden.

svar

HERBELEEF. Sporting Charleroi - KRC Genk via het verslag van onze reporter ter plaatse.

Voor Charleroi lonkte een unieke kans, want door de zware nederlaag van Anderlecht op het veld van Club Brugge konden de Carolo’s bij winst een voorsprong van zeven punten vergaren op paarswit. Het zou dan opnieuw tot op zes punten van leider Club Brugge komen. In de eerste helft kon Charleroi een voorsprong nooit ambiëren, want daarvoor was het geleverde spel niet goed genoeg. Een bal in het zijnet van Cristian Benavente was de grootste kans die de thuisploeg bij elkaar kon voetballen.

Niet dat Racing Genk, met assistent-trainer Jos Daerden aan het roer, het veel beter deed. De bezoekers speelden wel bij momenten erg verzorgd voetbal en lanceerden enkele degelijke voorzetten. Vlak voor de rust kreeg Edon Zhegrova de beste kans tot dan toe, maar zijn pass richting Siebe Schrijvers was te hard. Geen uitgelezen doelkans dus voor Genk, waarna 0-0 de logische ruststand was.

Zwarte beest Karelis… en toen ging het licht uit

De spelers kwamen met hetzelfde soort voetbal uit de kleedkamer, maar na 55 minuten zorgde Rezaei met een kopbal eindelijk voor een bal tussen de palen. Enkele minuten later trof de Iraniër wel raak met een lage schuiver: 1-0, zijn negende doelpunt in deze jaargang van de Jupiler Pro League. Het antwoord van Genk liet niet lang op zich wachten, want amper één minuut later hingen de bordjes al gelijk dankzij een rake kopstoot van Karelis. De Griek bewees zo opnieuw dat hij het zwarte beest is van dit Charleroi, want het was zijn achtste doelpunt in vier confrontaties tegen de Henegouwers. De wedstrijd leek eindelijk op gang te komen, tot… het licht plots uitging op Mambourg.

Lang duurde de pauze niet, want binnen de minuut waren alle lichten in het stadion weer helemaal aan. De al vrij volle Genkse ziekenboeg werd nog aangevuld met verdediger Bojan Nastic, die naar de hamstrings greep en noodgedwongen naar de kant moest. Rezaei zag een tweede doelpunt terecht afgekeurd worden voor een duwfout op Aidoo. Beide teams sloegen nadien aan het rekenen, waardoor de bal vooral op het middenveld bleef hangen. Uitgespeelde doelkansen kwamen er niet meer, waardoor 1-1 de eindstand bleef.

Charleroi loopt door het gelijkspel één puntje uit op nummer drie Anderlecht, dat nu op vijf eenheden volgt. Leider Club Brugge telt nu wel acht punten voorsprong. Racing Genk wipt over Moeskroen naar de negende plek in het klassement.