Geert Meyfroidt ziet sterretjes in ‘Special forces’ en besluit uit programma te stappen, maar hij is niet de enige die opgeeft

Ontbering en fysieke uitputting eisen steeds meer hun tol bij de rekruten. Dat zorgde ervoor dat de oudste deelnemer opgaf. Maar er was ook een onverwacht afscheid, waardoor het groepje is uitgedund tot zes deelnemers.

Tom Vets

Tijdens een ochtendlijke training zat Geert Meyfroidt in de problemen. “Ik ben de oudste, dat heeft voor- en nadelen. Vooral nadelen”, vertelde hij. “Het recupereren gaat veel trager.” Bij de derde oefening moest Meyfroidt even stoppen. Hij zag de hele tijd sterretjes. Met wat suiker en water probeerde hij zich te herpakken. “Ik was weg en hoorde en zag niks meer”, klonk het. Toch wou hij van geen opgave weten. “Ik wil echt die laatste dag halen.” Een moedige uitspraak, want men zat nog maar net over de helft. Hoewel hij aangaf dat zijn lichaam ver in het rood ging, reageerden de Special Forces afstandelijk. “Die militaire setting is een manier van werken en besluitvorming waar ik niet zo vertrouwd mee ben en ook niet zo fijn vind”, gaf hij toe.

LEES OOK. Olivier Deschacht over ‘Special forces’ en de zoektocht naar de ware liefde: “Ik wil iemand om samen mee te zwijgen voor tv”

Enkel Olivier Deschacht kan nog de finish bereiken.© VTM

Dan kwam de lunch dump. Met een lege maag zochten de kandidaten met kaart en kompas eten voor elkaar. Wie niks vond, kon een andere deelnemer geen eten schenken. Meyfroidt was in zijn element, want hij deed al droppings met de scouts in de donkere Ardennen. Maar het eten bleek onvindbaar. Slechts drie deelnemers vonden eten.

Ook Meyfroidt kreeg niks te eten, en dat bleek fataal. Toen de groep in line-up stond voor de volgende opdracht zakte de intensivist door de knieën. Hij zag zwarte vlekken en was compleet weg. “Dit is de letterlijke definitie van niet meer op je benen staan”, sakkerde hij. “Het is zelfs niet mentaal, want ik zou graag verder doen. Tot tien seconden geleden dacht ik die finish te halen. Ik pushte mezelf nooit zo hard. Ik heb niet het gevoel dat ik uit de wedstrijd stap. Maar mijn lichaam zegt neen.”

LEES OOK. De oudste, maar lang niet de zwakste: Geert Meyfroidt zet knappe prestatie neer in ‘Special Forces’

Ine Beyen wou de opdracht niet doen.© Thomas Geuens

Onverwacht eindigde de aflevering met de exit van Ine Beyen. Bij de buddy drop, een opdracht onder water, vertrouwde ze het zaakje niet. Hoewel de operatoren klaar stonden om de rekruten onder water van lucht te voorzien, draaide de missie om blindelings vertrouwen in de toegewezen buddy uit het team. “No way dat ik dit doe. Ik durf het wel, maar ik wil het niet doen”, zei Ine. “Moest het een missie zijn met enkel de cheffen, dan zou ik ze vertrouwen. Maar om me te laten redden door iemand die een paar uur geleden voor het eerst aan een duikfles heeft gezogen, dat doe ik niet.”

‘Special Forces’: beschikbaar op VTMGO en elke maandag op VTM om 20.40 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER