Hij kan het nog steeds! Mark Cavendish sprint op zijn 38ste naar tweede seizoenszege in Ronde van Hongarije

© EPA-EFE

Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team) heeft in een massasprint de tweede etappe gewonnen van de Ronde van Hongarije, een wedstrijd voor de Pro Series. De Brit was na 162 kilometer sneller dan Dylan Groenewegen en Jon Aberasturi.

Bron: BELGA

De tweede rit van 162 kilometer van Tokaj naar Kazincbarcika telde onderweg twee hellingen van derde categorie. Daar veroverde de jonge Belg Siebe Deweirdt van Team Flanders-Baloise vanuit een vroege vlucht de bergtrui.

De etappe eindigde uiteindelijk net zoals woensdag op een massasprint. In de laatste aanloop daarnaartoe gingen gele trui Sam Welsford en de Nederlander Dylan Groenewegen gevaarlijk drummen tegen elkaar. Welsford verloor ei zo na het evenwicht en sprintte nadien niet meer mee. 

In de spurt die volgde haalde Cavendish het met een lange inspanning voor Groenewegen en de Spanjaard Jon Aberasturi. Voor de 38-jarige ‘Cav’ was dat de tweede seizoenszege, na een etappe in de Ronde van Colombia. De sprintlegende is in voorbereiding op de Ronde van Frankrijk, waar hij met een 35ste ritzege alleenrecordhouder hoopt te worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Tsjech Martin Voltr, ploegmaat van Peter Sagan bij het Pierre Baguette Team, neemt dankzij twee vroege vluchten de gele leiderstrui. Vrijdag wordt in de Ronde van Hongarije de koninginnenrit afgewerkt, met aankomst bovenop de twaalf kilometer lange beklimming van de Kekesteto. De vijfdaagse rittenkoers duurt nog tot en met zondag.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen