© REUTERS

Toulouse vergalt het afscheidsfeestje van Kylian Mbappé in Parc des Princes

Toulouse heeft zondagavond op de 33e en voorlaatste speeldag in de Ligue 1 een verrassende zege geboekt op het veld van kampioen Paris Saint-Germain (1-3). De wedstrijd stond in teken van het afscheid van Kylian Mbappé van het Parc des Princes, aangezien de Franse topspits vrijdag zijn vertrek bij PSG officieel bevestigde.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

De Parijse sterspeler werd voor aanvang van de partij gevierd door de PSG-supporters met een tifo en kwam met zijn kinderen het veld op. De ultra’s van de thuisploeg ontvouwden ook een spandoek met de woorden “Mbappé, kind van de Parijse voorsteden. Je bent een PSG-legende geworden” en staken ook massa’s vuurwerk af. Mbappé was zo blij als een kind en bedankte de thuisaanhang al in de achtste minuut met het openingsdoelpunt.

Het afscheidsfeestje van ‘Kiki’ werd echter al snel vergald, toen de Nederlander Thijs Dallinga vijf minuten later de gelijkmaker binnenduwde. Twintig minuten voor tijd werd het nog wat stiller in het Parc des Princes, toen Yann Gboho (ex-Cercle Brugge) de bezoekers op voorsprong trapte. Frank Magri zette de Zuid-Franse kers op de taart met de 1-3 in minuut 95.