© Francis Wetzels

© Francis Wetzels

© Francis Wetzels

© Francis Wetzels

© Francis Wetzels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

VBS Don Bosco Gerdingen en SAB Bree behalen groene vlag

Vrijdag 13 oktober trokken de Mos-raad van de Don Boscoschool en een afvaardiging van de leerlingenraad-milieuraad van het SAB naar Gent om respectievelijk hun vijfde en tweede groene vlag af te halen.

Francis Wetzels

MOS staat voor Milieuzorg Op School. Elke twee jaar moeten MOS-scholen aan een jury laten zien dat ze actief bezig zijn met projecten die te maken hebben met het milieu. De opdracht voor het behalen van een vijfde vlag van de Don Boscoschool was werken aan duurzaamheid en het verkleinen van de ecologische voetafdruk, en daar zijn ze met brio voor geslaagd. Ook SAB is hier voorloper op.

Dankzij de stad Bree konden de scholen hun trip naar Gent afwerken met een busje. 's Ochtends was het daarom vroeg dag, want ze moesten al rond 9 uur daar zijn. Met alle fileleed en het besef dat MOS-educatie nog belangrijker is dan ze denken, kwamen de leerlingen rond half 10 aan. Even wat drinken en een koffiekoek eten en dan was het verzamelen in een grote zaal. Daar werden de leerlingen verdeeld over de verschillende workshops.

Jo Breukers van SAB en enkele leerlingen van de MOS-raad van de Don Boscoschool hadden een speciale taak. Zij mochten als voorbeeldschool uitleg gaan geven over hun MOS-werking. De directies en leerkrachten van andere scholen waren een en al oor en waren sprakeloos dat dit allemaal kon in deze twee scholen van Bree. Daarna werden er lekkere broodjes aangeboden waarbij vlees gemeden werd en was er een fotoshoot met de minister van milieu Joke Schauvliege. Ook werden er hier en daar nog wat ideeën uitgewisseld.

Dan was het tijd om de welverdiende groene vlag in ontvangst te nemen. Eerst een woordje van mevrouw de minister, daarna nog een woordje van de voorzitter van het FEE (Foundation for Environmental Education) en dan werden de groene vlaggen uitgereikt. Nog even prijken met de groene vlag op de foto, Don Boscoschool en SAB samen, en dan weer met het nodige fileleed terug naar Bree.

Bezoek de website van beide scholen voor meer foto's of om meer te weten te komen over de MOS-werking:www.donbosco-gerdingen.be - www.augustinus-bree.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer