© AFP

Ook Tomas Berdych zet punt achter seizoen

Tomas Berdych (ATP-18) zal dit seizoen niet meer in actie komen. Dat maakte de 32-jarige Tsjech donderdag bekend. De voormalige nummer vier van de wereld is nog altijd niet hersteld van de hardnekkige rugblessure die hem al sinds Wimbledon hindert. Hij wil nu rust nemen en zich op het volgende seizoen focussen.

Eerder hielden ook de Serviër Novak Djokovic (ATP-7), de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-9), de Japanner Kei Nishikori (ATP-15) en de Canadees Milos Raonic (ATP-12) het seizoen al voor bekeken. De Schot Andy Murray (ATP-3), die sinds Wimbledon nier meer speelde, zal zijn comeback ook wellicht pas in 2018 maken.

Berdych had nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de ATP World Tour Finals, die volgende maand in Londen plaatsvinden. Voorlopig zijn alleen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-1), de Zwitser Roger Federer (ATP-2), de Duitser Alexander Zverev (ATP-5) en de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-6) zeker van hun plaats op het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen. De Kroaat Marin Cilic (ATP-4), de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-8), David Goffin (ATP-10) en de Spanjaard Pablo Carrena Busta (ATP-11) liggen in pole-positie om de resterende tickets te bemachtigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis