De nieuwe kmo-zone in Moerbeke zal er zo uitzien.© Interwaas

Nieuwe straatnamen op nieuwe kmo-zone doen denken aan voormalige suikerfabriek

Moerbeke-Waas -

De nieuwe kmo-zone op de vroegere terreinen van de suikerfabriek in Moerbeke krijgt steeds meer vorm. Binnenkort leggen de eerste bedrijven er de eerste steen voor hun gebouwen. Het gemeentebestuur keurde intussen al enkele straatnamen goed die een duidelijke link hebben met het industriële verleden van de gemeente.

Ivan Elegeert

Na de afbraak en de herbestemming van de gronden van de suikerfabriek werden al een reeks appartementen op de site gebouwd. In een tweede fase vormde Interwaas een deel van de gronden ook om tot nieuwe kmo-zone. “Elf van de vijftien percelen zijn ondertussen aan lokale ondernemers verkocht, de eerste bedrijven zullen komende maanden starten met het leggen van de eerste steen”, bevestigde schepen Peter De Bock (Lokaal Liberaal) tijdens de gemeenteraad.

Het schepencollege keurde ook de nieuwe straatnamen goed voor de straten op de site. Alle namen hebben een duidelijke link met het industriële verleden van het dorp. De Bietenkoer, Losbrugstraat, Ruprodreef en Pulpweg kwamen er op advies van de cultuuradviesraad en moeten de herinnering aan de Moerbeekse suikerfabriek levendig houden. Voor toekomstige uitbreidingen, ten noorden van de site, stelt het college namen voor zoals Continudreef, Centrifugedreef, Sarmaplein, Suikersilo en Melassedreef.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER