Sébastien Ogier snelste in shakedown van Rally van Kroatië, Thierry Neuville derde

© AFP

Sébastien Ogier (Toyota Yaris) heeft donderdagvoormiddag de snelste tijd gereden in de shakedown voor de Rally van Kroatië, de vierde WK-rally van het seizoen. De Fransman was zeven tienden sneller dan zijn Welshe teamgenoot Elfyn Evans. WK-leider Thierry Neuville (Hyundai i20) reed de derde tijd en was daarbij 1.4 trager dan Ogier.

Bron: BELGA

Ogier rijdt, net als de voorbije jaren, een gedeeltelijk programma. In de Monte-Carlo werd hij tweede. In de twee daaropvolgende rally’s, in Zweden en Kenia, liet hij de derde Toyota besturen door de Fin Kalle Rovanperä.  In Zagreb is het opnieuw aan Ogier, die de Rally van Kroatië in 2021 won.  De Fransman bleek er veel zin in te hebben. “Het is goed om terug te zijn. Tweeënhalve maand niet rijden is een erg lange tijd. In aanloop van deze rally hebben we goed getest. Ik voel me hier erg gelukkig”, zei Ogier.

Evans, tweede in de WK-stand op zes punten van Neuville, reed de tweede tijd en was daarbij zeven tienden sneller dan Neuville en diens Estlandse teamgenoot Ott Tänak (Hyundai i20). Evans won de rally vorig jaar. Sinds de Rally van Kroatië in het WK werd opgenomen, won er telkens een Toyota.

Grégoire Munster (Ford Puma) reed de achtste tijd. “Ik had een goed gevoel met de wagen, maar was misschien iets te voorzichtig. Het vertrouwen is er wel.” Tom Rensonnet (Ford Fiesta) reed de twaalfde tijd in zijn klasse (Rally 3).

Donderdagavond is er de ceremoniële start. Vrijdagochtend gaat de wedstrijd echt van start. Op de eerste dag worden er twee lussen van vier klassementsritten gereden.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen