© atv

Identiteitscontroles van bezoekers zwembad De Molen moet overlast terugdringen

Antwerpen -

De bezoekers aan het openluchtzwembad De Molen op Linkeroever kunnen zich verwachten aan identiteitscontroles. Dit moet het mogelijk maken om overlastbezorgers in de toekomst te weren uit het zwembad.

Het gaat hier om een proefproject. Om deze identiteitscontroles mogelijk te maken, is er een wijziging in de Antwerpse politiecodex. Gemeenteraadsleden Mie Branders (PVDA) en Niel Staes (Groen) hadden enkele vragen bij deze maatregel aan burgemeester Bart De Wever (N-VA).

“We zijn niet de eerste met identiteitscontroles”, zegt De Wever. “Het progressieve bestuur in Gent doet dit al in het sport- en recreatiedomein Blaarmeersen. De identiteitscontroles en de plaatsverboden zorgden voor een verbetering van de situatie daar. Ook De Molen op Linkeroever trekt publiek aan die voor overlast zorgt. Ook in het zwembad van Sportoase in Deurne wordt geklaagd over een publiek die andere zwemmers het leven zuur maakt. Daarom dat we als proefproject nu beginnen met identiteitscontroles in het openluchtzwembad De Molen.”

Het proefproject gaat om toegangsregistratie- en controle. Na een gunstige evaluatie kan de toegangsregistratie en het toegangscontrolesysteem worden uitgebreid naar andere stedelijke zwembaden.

Het seizoen van de Antwerpse openluchtzwembaden begint zaterdag 18 mei en loopt tot midden september.  (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bart De Wever Antwerpen