maandag 19 november 2018 - Showbizz en cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Koen Wauters en Tom Waes met een Televisie Ster. BELGA

tv-prijzen

Vlaamse Televisie Sterren worden “desnoods via persbericht” uitgereikt

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren heeft dit jaar nog niet plaatsgevonden. “Maar het is de bedoeling om de Televisie Sterren toch nog uit te reiken,” maakt Chris Cockmartin van de organisatie zich sterk.

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren was het grootste Vlaamse BV-feest. De eerste vijf jaar had de uitreiking van de tv-prijzen plaats in de Grenslandhallen en kwam het evenement live op tv. Dit jaar heeft de uitreiking nog niet plaatsgehad.

“Toch is het de bedoeling om dat nog te doen,” zegt organisator Chris Cockmartin. “Het zal zeker niet kunnen op de manier waarop we het in het verleden hebben gedaan. De laatste jaren hebben we het in de zaal van Plopsaland De Panne mogen doen. Dit jaar wilden we het gala organiseren in het Kursaal van Oostende en we hebben daarvoor contacten gehad met Peter Craeymeersch, algemeen directeur van de toeristische dienst van Oostende, manager van het Kursaal en directeur van het filmfestival van Oostende. Later stelden we vast dat er op het einde van dat festival ook Ensors werden uitgereikt voor tv-reeksen (die prijzen gingen naar ‘Tabula Rasa’, red.). Als we de continuïteit van de Vlaamse Televisie Sterren willen veilig stellen, dan mogen we dit jaar niet overslaan. We hebben de leden van de Academie een hele tijd geleden al laten stemmen over de prijzen. Wij kennen dus de winnaars. We moeten ze alleen nog bekendmaken en we weten nog niet hoe we dat gaan doen. Desnoods zal het gebeuren via een persbericht. Het is natuurlijk bijzonder jammer dat de tv-zenders het gala niet meer uitzenden. De VRT zendt wel de MIA’s uit, muziekprijzen, terwijl het niet meer gebeurt voor prijzen uit de eigen sector. VTM heeft daarop ook afgehaakt.” (rdc)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws