© Marc Peeters

Dieven aan de haal met vier wielen van wagen: “Zo speciaal zijn die velgen toch niet”

Onbekenden zijn ervandoor

gegaan met de vier wielen van

de Renault Captur van Jan De Cleyn en Martine De Pooter

uit Herentals. De auto stond

geparkeerd op een onverhard

terrein in de Rode Kruisstraat

in het centrum van Herentals.

Marc Peeters

De diefstal werd gepleegd tussen woensdagavond 21.15u en donderdagochtend. “Jan was ’s morgens even buiten geweest en kwam terug met de melding ‘De wielen van onze auto zijn weg’”, vertelt Martine. “Ik kon het eerst niet geloven, maar het was echt waar. Zo raar om je auto zo te vinden.”

De lokale politie Neteland kwam ter plaatse om vaststellingen te doen, maar veel sporen hadden de daders niet achtergelaten. Er zat wel een autowiel onder de Renault vastgeklemd. “Het was zeker niet een van onze wielen”, weet Jan De Cleyn. “Waarschijnlijk hebben de dieven dat gebruikt om de auto te ondersteunen tijdens het weghalen van onze wielen.”

Vermoedelijk duurde het wel een tijdje eer de daders klaar waren met hun onderneming. De politie houdt rekening met voorbedachtheid omdat je toch een krik nodig hebt om banden van een auto te halen en omdat de daders een ander wiel hebben achtergelaten.

Geen vijanden

“We begrijpen het niet goed”, reageren de slachtoffers. “We vinden de Renault Captur best een mooie wagen, maar de uitrusting en de velgen zijn toch gewoon standaard. En ’s nachts is het hier vrij duister, maar er zijn echt wel wat woningen en appartementen in de buurt. De kans dat iemand je opmerkt, bestaat altijd. Dat iemand ons persoonlijk wil treffen, geloven we absoluut niet. Wij hebben geen vijanden.”

In de loop van de namiddag kwam een takeldienst ter plaatse met vervangwielen. Al krabde ook de takelaar even achter zijn oor bij het zien van de auto. “Er worden nog wel eens wielen van auto’s gestolen, maar meestal zetten ze die wagens dan op blokken, wat hier niet gebeurd is. Het was dus even nadenken hoe we de auto het best konden tillen om de wielen te monteren zonder de wagen te beschadigen.”