OEFENMATCHEN. Kleine zeges voor Standard en AA Gent, Club Brugge blijft steken op gelijkspel tegen KV Mechelen

Club Brugge is woensdag in zijn laatste oefenwedstrijd voor de start van het seizoen niet voorbij 1B-club KV Mechelen geraakt. Het voorbereidingsduel in Tongeren eindigde op 0-0. Standard, komend weekend tegenstander in de Supercup, kon wel winnen. Ook AA Gent pakte de volle buit, terwijl Charleroi en STVV knap gelijkspeelden. Lokeren verloor van Lommel.

ssg, thst,bvv, belga

Vlotte oefenzege - achter gesloten deuren - voor Buffalo’s

AA Gent trad achter gesloten deuren aan tegen het Nederlandse PEC Zwolle waarbij Yves Vanderhaeghe een stevig elftal tussen de lijnen bracht. Na een evenwichtige openingsfase namen de Buffalo’s de partij in handen maar doelgevaar bleef initieel uit. Tot Giorgi Chakvetadze uitpakte met een magistrale, splijtende dieptepass. Yuya Kubo was er als de kippen bij om de openingstreffer aan te tekenen.

Na de pauze zakte het spelpeil en viel er amper doelgevaar te noteren. Al kwam Coosemans wel met de schrik vrij toen hij iets te veel tijd nam om een terugspeelbal te controleren. Olayinka - na rust meer in zijn sas op de linkerflank - verstuurde nog een prima flankvoorzet maar de kopbal van Yaremchuk miste de juiste richting. Ook het centrale duo Rosted - Plastun toonde zich achterin meer dan bedrijfszeker, zonder al te veel inspanningen hielden ze de bezoekende aanvallers in toom. In de slotfase liet Sylla, op aangeven van Yaremchuk, nog een opgelegde kans onbenut.

AA Gent: Coosemans, Foket, Plastun, Rosted, Asare, Esiti, (60’ Andrijasevic), Chakvetadze, Mostafa (77’ Raskin), Olayinka, Kubo (81’ Sylla) en Yaremchuk

Doelpunten: 35’ Kubo 1-0

Club Brugge raakt niet voorbij KV Mechelen

Een flauwe oefenpot tussen Club Brugge en KV Mechelen in Tongeren eindigde op een 0-0 gelijkspel. Zowel Club als KV speelden met hun ‘B-ploeg’ en die hielden elkaar perfect in evenwicht Club had voor de rust een steriel overwicht maar kwam nauwelijks aan kansen ondanks een paar goede acties van Vanlerberghe. In de tweede helft was Diatta de bedrijvigste man bij de Bruggelingen. Zijn voorzet werd door Touba net naast gekopt. Twintig minuten voor affluiten moest scheidsrechter Boucaut de match even stilleggen nadat een paar Brugse heethoofden het veld waren opgelopen (lees hier meer). De politie kon de gemoederen snel bedaren. De wedstrijd werd uitgespeeld zonder verdere incidenten maar ook zonder verdere doelkansen. Club Brugge kan zondag in het Jan Breydelstadion met de Supercup zijn eerste prijs van het nieuwe seizoen pakken. De tegenstander is bekerhouder Standard.

Club Brugge: Horvath (54’ Hubert – Scholz (45’ Coopman), Schoonbaert (77’ Tanghe), Peres – Tomecak (46’ Touba), Vanlerberghe, Baiye, Refaelov (77’ Fadiga) – Dennis (43’ Ngonge), Openda.

KV Mechelen: Castro – De Bie, Boni, Smolders, Lemoine – Cobos (45’ Bosiers), Sylla (61’ Corryn) – Savic (61’ Bijker), Beqiraj, Ouattara – Togui.

Standard kan enkele dagen voor Supercup wel winnen

Ook de Rouches kozen voor hun laatste testwedstrijd voor een ploeg uit de Proximus League. Michel Preud’homme startte in en tegen Tubeke met een sterk elftal. De oefenmeester zag zijn team op slag van rust op voorsprong klimmen via Duje Cop (39.), die een voorzet van Edmilson Junior tegen de netten werkte. Na de pauze werd niet meer gescoord.

Charleroi gelijk tegen Franse eersteklasser

Charleroi speelde in de loden Franse hitte een aangename eerste helft tegen Dijon, waar het ook de beste kansen kreeg. Maar zowel Gholizadeh, Hendrickx als Benavente kregen de bal niet tegen de touwen. Vlak na rust was het dan toch raak toen Gholizadeh een voorzet van Benavente knap binnen trapte. De Franse eersteklasser kwam nu wel opzetten, en Mandanda had de handen vol maar moest zich toch gewonnen geven op een schitterend schot van Keita. Charleroi kwam opnieuw beter in de wedstrijd en kwam opnieuw op voorsprong: invaller Noorafkan trof de paal, maar Bedia was goed gevolgd en had de bal maar binnen te tikken. Vlak voor tijd maakte Dijon nog gelijk via een tweede treffer van Keita. Zaterdag speelt Charleroi tegen de Franse topclub Nice.

Doelpunten: 53’ Gholizadeh (Benavente) 0-1, 65’ Keita 1-1, 78’ Bedia (Noorafkan) 1-2, 87’ Keita 2-2

Charleroi: Mandanda, Marinos, Martos, Dessoleil, Willems, Gholizadeh (70’ Grange), Ilaimaharitra (60’ Diandy), Hendrickx (87’ Rodes), Baby (76’ Fall), Benavente (76’ Noorafkan), Perbet (60’ Bedia)

STVV gelijk tegen Grieks recordkampioen

STVV hield in Beringen gelijke tred met de Griekse recordkampioen Olympiakos (1-1). Na een vroeg doelpunt van Duckens Nazon (4.) leken de Kanaries lange tijd op weg naar een knappe zege, maar in de slotminuten slikten ze nog de gelijkmaker van Miguel Guerrero (87.). De troepen van Marc Brys oefenen vrijdag nog een laatste keer tegen Moeskroen.

Lokeren verliest van nieuwkomer in 1B

Lokeren ging tegen SK Lommel, de nieuwkomer in 1B, met 2-1 onderuit in zijn voorlaatste oefenwedstrijd. De Limburgers kwamen nog voor de rust op een 2-0 voorsprong dankzij Thomas Azevedo (17.) en Robin Henkens (32.). Nieuwkomer Bambo Diaby scoorde nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwam Lokeren niet. De Waaslanders oefenen zondag op hun fandag voor het laatst tegen het Kroatische Lokomotiv Zagreb.