Eurovisiesongfestival brengt mooi eerbetoon aan Nicole & Hugo: “Hugo, je bent in onze gedachten”

Een kippenvelmoment. Vlak voor de puntenuitreiking hield het Eurovisiesongfestival een eerbetoon aan Nicole en Hugo. Presentatrice Malin Åkerman wenste hem, voor de ogen van heel Europa, veel sterkte met het overlijden van Nicole eind 2022.

red

Voor veel kijkers thuis zal het een bijzondere verrassing geweest zijn: vlak voor de puntenuitreiking was er plots een ode aan Nicole & Hugo. Het iconische Belgische duo was in 1973 de eerste om zang en dans te combineren op het podium van het Songfestival. “Ze schreven geschiedenis”, zei de presentatrice. Het duo belandde op de laatste plaats, maar “ze waren gewoon voor op hun tijd”. Daarna volgde een compilatie van andere beroemde Eurovisie-artiesten die de wildste choreografieën uitvoerden tijdens het live zingen.

LEES OOK. Legendarische paarse Songfestivalpakjes samen met Nicole gecremeerd: “Ik wou dat die kostuums bij Colleke bleven”

“Helaas is de fantastische Nicole een jaar geleden overleden, met Hugo aan haar zijde”, ging ze verder. “Als Hugo nu thuis zit te kijken in België: onze gedachten zijn bij jou. Vanavond vieren we jou en Nicole door jullie prachtige nalatenschap terug te zien in het Songfestival en door in jullie dappere voetsporen te treden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER