Voormalig scheidsrechter en voetbalambassadrice Bibiana Steinhaus-Webb bracht een bezoek aan Kazerne Dossin.© Deutsche Botschaft Brüssel

Voormalig topscheidsrechter Bibiana Steinhaus-Webb bezoekt Kazerne Dossin: “Op een plek als deze word je stil”

Mechelen -

De voormalige Duitse scheidsrechter Bibiana Steinhaus-Webb bracht vorige week een bezoek aan Kazerne Dossin in Mechelen. Ze nam er deel aan het project ‘Elke naam telt’. Steinhaus-Webb bezocht België als ambassadrice voor het EK voetbal, dat in juni van start gaat in Duitsland.

Naar aanleiding van het Europees Kampioenschap voetbal van deze zomer in Duitsland bracht voetbalambassadrice, politieagente en voormalig scheidsrechter Bibiana Steinhaus-Webb vorige week een bezoek aan België. Ze ging onder meer langs in Brussel, maar hield ook halt in Mechelen. In de Dijlestad bezocht Steinhaus-Webb, die als scheidsrechter onder meer finales floot op het WK en de Olympische Spelen, de Kazerne Dossin.

Bibiana Steinhaus-Webb als scheidsrechter.© BELGAIMAGE

Ze nam er deel aan het project ‘Elke naam telt’, waarbij bezoekers de naam kunnen inspreken van een gedeporteerde. Op die manier wil Kazerne Dossin de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog hun naam teruggeven. “Nadien kreeg ze de voetbalrondleiding, met onder meer verhalen over de voetballers onder de gedeporteerden. Op een plek waar de gruwel van de oorlog zo voelbaar is, word je stil. Het heeft haar zeer geraakt”, klinkt het bij de Duitse ambassade. (svds)

www.kazernedossin.eu/elke-naam-telt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners