Aston Villa, daar speelt Rode Duivel Youri Tielemans.© REUTERS

David tegen Goliath: waarom zo goed als zeker Aston Villa wacht voor Club Brugge in een eventuele finale

Club Brugge staat op twee wedstrijden van een Europese finale. Maar wie wacht er in die eventuele eindstrijd? Voor de bookmakers lijdt die vraag weinig twijfel.

ybw

Aston Villa of Olympiakos. Eén van die twee ploegen speelt straks de finale van de Conference League. Als we de bookmakers mogen geloven worden het de Engelsen. In geen enkele Europese halve finale, ook niet in de Champions of Europa League, is de favoriet voor hen zo uitgesproken. Ook niet in Fiorentina-Club Brugge.

Het hoeft niet te verbazen dat Aston Villa, de enige Engelse ploeg die nog Europees actief is, als de grote favoriet wordt bestempeld. De spelerskern van het nummer vier uit de Premier League heeft, volgens het gezaghebbende Transfermarkt.be, een totale waarde van liefst 646 miljoen euro. Olympiakos, derde in de Griekse competitie, kan daar ‘maar’ 110 miljoen euro tegenover zetten. De bekendste namen bij Aston Villa zijn voor ons zonder twijfel Rode Duivel Youri Tielemans en ex-KRC Genk-aanvaller Leon Bailey. Voor Moussa Diaby betaalde Villa afgelopen zomer nog een schamele 55 miljoen euro.

Ollie Watkins en Moussa Diaby zijn twee van de smaakmakers bij Aston Villa.© Getty Images

Olympiakos zal zich echter niet zomaar gewonnen geven. De Grieken kunnen zich niet alleen voor het eerst in hun bestaan kwalificeren voor een Europese finale, de eindstrijd van de Conference League wordt bovendien gespeeld in Athene. Club Brugge weet wat te verwachten. Blauw-zwart heeft sinds de kwartfinale tegen PAOK ervaring met Grieken en heksenketels.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer