Rieten dak van hoeve vat vuur: brandweer massaal aanwezig

In de Vogelenzangstraat in Kalmthout is donderdagochtend brand uitgebroken aan het rieten dak van een hoeve. Omdat de daken van riet zijn, is de brandweer massaal opgetrommeld om het uitslaande vuur een halt toe te roepen. De brand is momenteel onder controle, maar het zal nog uren duren eer de brandweer de situatie heeft afgehandeld.

bap, SaRe

De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend. De brandweer van zones Kalmthout, Essen en Kapellen waren aanwezig om te vermijden dat de brand overslaat op de rest van de woning. Daar zijn de hulpdiensten in geslaagd, maar het nablussen zal vermoedelijk nog uren aanhouden.

“De bovenverdieping is zwaar beschadigd”, zegt politiewoordvoerder Patrick De Smedt. “De bewoners geraakten veilig buiten en worden opgevangen.”

De politie heeft de straat afgesloten tussen de spoorweg en de Kapellensteenweg. Er is een plaatselijke wegomleiding opgesteld.

“Een rieten dak is een nachtmerrie voor elke brandweerman door de zware klus die het is”, zegt een brandweercommandant aan atv. “Zulke daken zijn gemaakt om water tegen en wij willen net water op die brand krijgen. Wat nu nog in brand staat, zal gecontroleerd opbranden en moet manueel weggewerkt worden.”

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER