© Jens Riskin

Meerkampster Lewis Geuns is goed voor 8 podiumplaatsen

Hasselt/Peer -

Meerkampster Lewis Geuns behaalde een Vlaamse titel in het hinkstapspringen indoor. De Peerse is ook goed voor drie provinciale titels, vier podiumplaatsen en interclubkampioen per ploeg.

Hilde Muls

© Johnny De Ceulaerde

Atlete Lewis Geuns, aangesloten bij AVT Kern Hasselt, verzamelde al acht podiumplaatsen, waaronder een Vlaamse en drie provinciale titels in het nog jonge atletiekseizoen. De eerste twee podia behaalde Lewis op het provinciaal kampioenschap indoor bij het hinkstapspringen en verspringen. De toon was onmiddellijk gezet en ze wist de goede vorm door te trekken naar het Vlaams kampioenschap indoor, waar ze de titel behaalde in het hinkstapspringen. Een paar weken later werd ze vice-Belgisch kampioene in dezelfde discipline.

Het outdoor seizoen opent traditioneel met de provinciale kampioenschappen en ook daar kaapte Lewis de titel weg in het hinkstapspringen en werd ze tweede in het verspringen en derde in het kogelstoten. Een week later haalde Lewis heel wat punten binnen voor haar club bij de interclub-kampioenschappen cadetten-scholieren in Gent waar heel de ploeg de titel won en de interclubtrofee mee naar Limburg nam. Daar nam Lewis het speerwerpen, discuswerpen en de 4 x 100 meter aflossing voor haar rekening.

Lewis is een jonge atlete die in de trainingsgroep van Johan Baert haar plaats vond naast trainingsgenoot Rani Rosius en nog andere kampioenen. Omdat ze niet alleen goed is in de springnummers - met trainer Benny Mievis - en in de werpnummers - met trainer Hilde Muls, nam ze afgelopen weekend deel aan het Vlaams kampioenschap meerkamp. Ze werd er knap derde met een totaal van 3.403 punten. In de zes disciplines liet ze een aantal seizoens- en/of persoonlijke records optekenen. De zeskamp voor cadetten bestaat uit hoogspringen, 80 meter horden, kogelstoten, verspringen, speerwerpen en een afsluitende 800 meter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer