Tijdens de Boerenmarkt maakten bezoekers kennis met tal van lokale producten en lekkernijen.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Zon is net op tijd van de partij voor Katelijnse Boerenmarkt: “Komende jaren verder uitbreiden”

Sint-Katelijne-Waver -

Aan het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver vond afgelopen vrijdag de jaarlijkse Boerenmarkt plaats. De gezellige en sfeervolle markt groeide in enkele jaren tijd uit tot een vaste waarde op de Katelijnse evenementenkalender. Het lokaal bestuur wil ze ook de volgende jaren verder laten groeien.

Tijdens de Boerenmarkt kan jong en oud kennis maken met lokale land- en tuinbouwers, maar ook met verkopers van allerlei leuke hebbedingetjes of lekker eten en drinken. Daarnaast is er ook heel wat randanimatie. Zo lokten de vendelzwaaiers opnieuw heel wat geïnteresseerde kijklustigen en leefden de kleinsten zich uit tussen de ezeltjes.

“Ik vind de Boerenmarkt persoonlijk een van de leukste evenementen op onze kalender”, zegt schepen van Evenementen Jeroen Baeten (N-VA). “Er is altijd een heel leuke sfeer. Even dreigde het weer roet in het eten te gooien, maar de regenwolken trokken net op tijd weg. Zo kon iedereen onder een aangenaam lentezonnetje genieten van deze sfeervolle markt.”

De Boerenmarkt telde een honderdtal kramen. “De komende jaren willen we verder groeien”, zet Baeten. “Wanneer ’t Gewent gebouwd is, willen we via een slinger van kraampjes graag de verbinding maken met de nieuwe evenementenzaal.”

De kleinste bezoekers ontfermden zich over de ezeltjes.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

(svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners