© AFP

Lommelse heeft voor 11.000 euro aan gestolen kledij in huis

Drie Nederlandse vrouwen hebben zich maandag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden voor grootschalige diefstal van kledij en bendevorming. De vrouwen tussen 26 en 32 jaar oud liepen op 22 augustus 2017 in de Hasseltse binnenstad tegen de lamp.

GeHo

Bij H&M merkte een winkeldetective op hoe een van hen kleding in zakken stopte. De man zette de achtervolging in en niet veel later wist de politie de drie verdachte vrouwen te intercepteren in een auto met Nederlandse nummerplaat.

In hun wagen lag voor 1.000 euro aan gestolen spullen. Daarnaast troffen de agenten een geprepareerde zak om het alarm uit te schakelen aan, een tang om de beveiliging door te knippen en een magneet. Een huiszoeking bij de jongste verdachte, die in Lommel woont, leverde liefst dertien vuilniszakken met nieuwe kleding op. Het ging om 416 voorwerpen met een waarde van meer dan 11.000 euro. Onder meer bij JBC, Hema, H&M, Hunkemöller, The Sting en Zara roofde het trio spullen.

De vrouwen, van wie er twee hun kat stuurden naar de rechtbank, ontkenden aanvankelijk. Na een herverhoor gingen ze door de knieën. In hun gsm troffen de speurders foto’s en chatberichten aan waarin de verdachten de kleding probeerden te verkopen. Het parket sprak van ernstige feiten en vorderde twaalf maanden cel voor elk van de verdachten. De advocaat van de Lommelse wees erop dat zijn cliënt anderhalve maand in de gevangenis zat en betwistte de bendevorming. Hij vroeg om de opschorting van straf voor de moeder van een zoontje van vijf. Vonnis op 18 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer