zaterdag 19 januari 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Ferhat Teker en Huseyin Bilican: “Plagen hoort erbij.” Raymond Lemmens

Amateurvoetbal 3B
ZONDAG 14.30U: TERMIEN - LEOPOLDSBURG

Ferhat Teker ontvangt zijn beste vriend Huseyin Bilican

“We horen elkaar dagelijks”

Als Termien en Leopoldsburg de vooropgestelde verwachtingen nog enigszins willen inlossen, dan moet er zondag gewonnen worden in hun onderlinge derby. Ferhat Teker belooft zijn beste vriend Huseyin Bilican alvast een warm welkom. “We zullen een fel Leopoldsburg met gelijke wapens bestrijden.”

Voetbalvrienden zijn een gekend feit, maar jullie zijn ook buiten het voetbal onafscheidelijk, nadat jullie ploegmaats werden. 

Teker: “Als jonge gasten vonden we elkaar bij Leopoldsburg. Sindsdien gaat er nauwelijks een dag voorbij zonder dat ikBili zie of hoor. Niet enkel als ploegmaats bij Leopoldsburg of Hasselt was dat het geval, ook toen Bili in Turkije speelde, hielden we nauw contact. Ik apprecieerde meteen zijn eerlijkheid en fatsoen, al is dat niet altijd een voordeel in het huidige voetbalwereldje.”

Bilican: “Samen met onze vrouwen eten we regelmatig een hapje. We praten dan over het leven of over voetbal. Omdat Ferhat zowel op als naast de grasmat een leiderstype is, neem ik zijn raad ter harte. Eigenlijk zijn we het over slechts één zaak oneens. Ferhat supportert voor Galatasaray, terwijl ik Fenerbahce steun. En eerlijk, hij verliest werkelijk alle redelijkheid als het over zijn clubje gaat.” (proest het uit)

Teker:(Knipoogt) “Ik ben terecht erg fanatiek in mijn steun voor de beste club van Turkije. Dat plagen hoort er zeker bij. Ook daarom moet Termien winnen. Dan kan ik de rest van 2019 opscheppen over die zege.”

Jullie kunnen zondag elkaars grootste vijanden worden. Bilican met zijn gevreesde infiltraties vanaf de flank en Ferhat met zijn strijdershart?

Bilican: “Als dreigende flankspeler kan ik zeker beslissend zijn. Zo zorgde ik dit seizoen al voor ruim tien assists. En ik maak er mijn missie van om het doelpuntensaldo op te krikken naar een voor mij aanvaardbaar niveau. Een vierde van het seizoen tegen Termien zou me alvast op weg zetten.”

Teker: “Omdat alles zo dicht bij elkaar ligt, zijn voetballende kwaliteiten van ondergeschikt belang. Mijn ex-coach Michel Kenis kennende zal Leopoldsburg erg fel voor de dag komen. Gelukkig beseft dit Termien steeds meer dat we enkel op karakter matchen kunnen winnen. Ik wil voorop gaan in die strijd.”

Is de derby bepalend voor het verdere seizoensverloop?

Bilican: “Ik verwacht een razendspannende strijd tussen twee gelijkwaardige teams, die bij winst zeker nog met ambitie naar boven kunnen kijken.”

Teker: “Met een gelijkspel schiet niemand iets op. Daarom is deze derby een ideale kans om na de zege tegen Zwarte Leeuw te bevestigen. Dan is er niets verloren. Bovendien is het hoog tijd om onze supporters nog eens te verwennen.”

TERMIEN: Zonder de geschorste Opdekamp, Voorn is weer paraat.

DE KERN: Slegers, Bruno, Vanoppen, Croonen, Pulinx, Philipsen, Kroonen, Teker, Voorn, Cosyn, Piras, Gijzen, Bloemen, Ulenaers, Yildiz. (gsb)

LEOPOLDSBURG: Fiel Peetermans is niet fit. Ongewijzigde kern.

DE KERN:  Ghijsens, Juressen, Schouteden, Claes, Janssens, Tuteleers, Ickmans, Meynen, Bosmans, Bilican, Mathei, Rosario, Y. Geenen, Poelmans, Wielemans, Acikgoz.  (jmu)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws