Schoon volk, een beetje controverse en veel nepbont: dit was de modeweek van Parijs

© *

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Als het tijd is voor het defilé van het Franse modehuis Chanel, krijgen modeminnende dames en heren een dubbel gevoel. Het wordt vast een spetterende show, maar het betekent ook dat de modeweken afgelopen zijn. Een terugblik op de mooiste

fashion

momenten in Parijs.

vwh

Gezelligheid troef bij Dries Van Noten

Het is altijd uitkijken naar de collectie van onze landgenoot Dries Van Noten op de Parijse catwalk. Die staat helemaal in het teken van knusheid. Van warme jassen met een bijna eighties twist: volgend najaar zullen we de kou kunnen trotseren in stijl. Nog bijzonderheden tijdens de positief onthaalde show: de single oorbellen als eyecatcher en de felgekleurde wimpers.

De knusse zitjes van McQueen

Sarah Burton, creatief directeur bij Alexander McQueen, had voor de gelegenheid een leuk hebbeding voorzien voor belangrijke modejournalisten. Over de houten stoeltjes waren gebreide truien getrokken met een gepersonaliseerd etiket. De zitjes hielden de genodigden lekker warm tijdens de show, nadien mochten ze de trui op naam gewoon meenemen.

Sterren bij de vleet

Zoals gewoonlijk kwam er veel schoon volk opdagen bij Chanel. Actrice Keira Knightley, zangeres Lily Allen en ex-presidenstvrouw Carla Bruni waren van de partij en maakten maar al te graag tijd om te poseren in het mooie decor van de show. Ook voor de modeshow van Louis Vuitton zakten veel wereldsterren af naar de Franse hoofdstad.

Sterren van de streetstyle

Deze twee doken niet alleen in Parijs op in het straatbeeld, maar voor de show van Dior zagen ze er beeldig uit: de Japanse tweelingzussen Ami en Aya Suzuki maken er een hobby van om hun looks - zowel op het vlak van beauty als mode - volledig op elkaar af te stemmen. Serieuze twinning goals hier, dames en heren.

De comeback van Poiret

Anne Chapelle, de Vlaamse leading lady achter modehuizen Ann Demeulemeester en Haider Ackermann, liet een tijd geleden weten dat ze een nieuwe uitdaging zou aangaan. Ze wil het vergeten Parijse couturehuis Paul Poiret weer op de kaart zetten. Het eerste defilé is afgelopen week een feit geworden. De meningen? Voorzichtig. "Ik zeg niet dat het allemaal geweldig was, maar creatief directeur Yiqing Yin slaagde erin om een ruimte op te vullen die al lang leeg was", aldus een aanwezige van de Financial Times.

Stranger Things op de catwalk

Sadie Sink, de Amerikaanse actrice die in ‘Stranger Things’ gestalte geeft aan de rebelse Mad Max, maakte haar debuut op de catwalk van Undercover. Dat leidde tot een beetje controverse omdat het roodharige meisje nog maar vijftien jaar is. Een gewaagde keuze, gezien grote spelers in de modewereld weigeren om met modellen jonger dan zestien te werken na klachten van seksuele intimidatie.

Het lijntje bij Dior

Modehuis Dior is verantwoordelijk voor dé beautytrend van de Parijse modeweek. De Belgische make-upartiest Peter Philips gaf de modellen voor de gelegenheid een gekleurd lijntje mee rond de ogen, dat perfect paste bij de gekleurde brillen uit de lijn. Geel, groen, blauw of roze: alles kan en je hoeft zeker niet te wachten tot het najaar om dit te proberen.

Het nepbont bij Givenchy

Bont boven bij Givenchy Nepbont, welteverstaan. De Britse ontwerpster Clare Waight Keller, die zes jaar aan het hoofd stond van Chloé, inspireerde zich voor deze furry lijn op de grauwe glamour van het Berlijn in de jaren 80.

De vreemdste creaties

Zoals op elke modeweek, hebben enkele merken gedurfde creaties in hun collecties verweven. Loewe wil dat we straks onze beha vastkleven aan onze jurk - omdat het kan! Het Japanse comme des garçons ziet ons dan weer over straat wandelen als bloem.

Het sprookjesbos van Chanel

Wat. een. decor. Modekeizer Karl Lagerfeld heeft voor zijn Chanel-show het iconische Grand Palais ingericht als herfstig sprookjesbos. De modellen, onder wie Kaia Gerber, leken dankzij de metallic creaties, lederen jurken, roze accenten en typische tweed ontwerpen op moderne bosnimfen. Een uiterst Instagramwaardige locatie en show.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer