Mathieu Mas geeft het leiderschap van de nieuwe politieke beweging Iedereen9700! door aan Mathieu De Cock.© rr

Schepen die betrokken was bij dodelijk ongeluk, trekt zich terug als kopman van politieke beweging

Oudenaarde -

Schepen Mathieu Mas trekt zich terug als kopman van de nieuwe politieke beweging Iedereen 9700! in Oudenaarde. “Uit respect voor de nabestaanden”, aldus Mas, die in oktober vorig jaar bij een dodelijk ongeval betrokken was. CD&V-partijgenoot Mathieu De Cock is de nieuwe lijsttrekker.

Paul Darragas

Mathieu Mas, voor CD&V schepen van Sociale Zaken en OCMW-voorzitter in Oudenaarde, was op woensdagavond 4 oktober 2023 betrokken bij een ongeval in de Aalststraat in Oudenaarde. Daarbij kwam de 22 jarige fietser Owen om het leven. Volgens het parket reed de schepen te snel en had hij ook te veel gedronken. Pas een week eerder was Mathieu Mas voorgesteld als de kopman van de nieuwe lijst Iedereen9700! en dus ook als kandidaat-burgemeester. Meteen na het dramatische ongeval zette hij een stap opzij en trad hij als schepen af. Einde januari dit jaar nam hij zijn schepenambt weer op.

“Nog een verschil maken”

Mathieu Mas heeft beslist om niet als lijsttrekker van Iedereen9700! aan de lokale verkiezingen deel te nemen. “Ik wil absoluut nog een positief verschil maken voor de inwoners van Oudenaarde”, benadrukt Mathieu Mas. “Dat is trouwens altijd mijn drijfveer geweest om aan lokale politiek te doen. Ik maakte de keuze om de lijst niet te trekken, ook uit respect voor de nabestaanden. Bij Iedereen9700! is er begrip voor mijn beslissing. Mathieu De Cock als lijsttrekker kan ik enkel toejuichen. We zijn van dezelfde generatie en stonden samen aan de wieg van het nieuwe project. Bovendien is hij een heel bekwame collega met bijna 18 jaar ervaring in de lokale politiek en grote dossierkennis. Maar vooral ook iemand die met de juiste ingesteldheid aan politiek doet. Hij gaat dat goed doen. Hij heeft mijn steun voor de volle honderd procent.”

“Een sterke leider”

De 37-jarige Mathieu De Cock, werkzaam als ingenieur-architect en vader van twee kindjes, is de nieuwe kopman van Iedereen9700!. Hij is de huidige voorzitter van de Oudenaardse gemeenteraad en ook voorzitter van de afvalintercommunale Ivla. “We hebben met het team van Iedereen9700! de voorbije maanden heel hard gewerkt aan ons inhoudelijk programma”, vertelt Mathieu De Cock. “Daar leggen we nu de laatste hand aan. Onze ploeg bestaat uit allemaal mensen, die enorm enthousiast en gedreven zijn en weten wat er leeft in Oudenaarde. De sfeer is heel goed. Ik wil met heel veel goesting de kapitein zijn van deze ploeg richting oktober.”

Dagmar Beernaert (Vooruit) vult aan: “Ik ken weinig mensen die met zoveel kennis en op zo’n warme manier aan politiek doen als Mathieu De Cock. Hij ontpopte zich de voorbije jaren als een echte expert in diverse thema’s, zoals ruimtelijke ordening en milieu. Ons team ziet in hem een sterke leider”.

Prioriteit van kinderopvang

Iedereen9700! wil een prioriteit maken van kinderopvang en komt binnenkort met een kinderopvangplan op de proppen. De beweging focust ook op betere coördinatie van wegenwerken, participatie van inwoners, fietsveiligheid en laagdrempelige en goede dienstverlening.

“Oudenaarde moet een stad zijn waar het goed leven is, voor zowel jong als oud. Ondernemers moeten goesting hebben om in onze stad te ondernemen, kinderen moeten er met een gerust hart kunnen spelen en opgroeien en ouderen moeten er met plezier hun oude dag willen doorbrengen. Wij gaan op een positieve manier voorstellen doen waar onze stad en haar inwoners beter van worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer