Direct naar artikelinhoud
WK Voetbal

Kompany haalt duel tegen Engelsen

Vincent Kompany kan over twee à drie dagen de groepstraining hervatten.Beeld BELGA

Boyata speelt ook tegen Tunesië centraal achterin. En er is hoopvol nieuws: Kompany zou fit zijn tegen Engeland op 28 juni.

Dedryck Boyata staat komende zaterdag in Moskou ook aan de aftrap in de tweede groepswedstrijd van de Rode Duivels tegen Tunesië. Dat bevestigt bondscoach Roberto Martínez zonder zoveel woorden.

"Boyata was outstanding tegen Panama. Hij heeft het vertrouwen dat we in hem stelden niet beschaamd. Sportief is er geen reden om nu ineens aan Boyata te twijfelen. Tegelijkertijd zou Thomas Vermaelen heel misschien in aanmerking kunnen komen voor de wedstrijd tegen Tunesië, maar de overweging moet zijn of we wel zover willen gaan met hem."

'Kompany zal klaar zijn voor de wedstrijd tegen Engeland'
Roberto Martinez, bondscoach Rode Duivels

Lees: geen risico's met Vermaelen. "Hij zal nog twee, drie dagen een individueel programma volgen, vooraleer hij aansluit bij de groep."

Vreemd genoeg, maar daarom niet minder positief, is het nieuws van Martínez dat ook Vincent Kompany nog hooguit twee, drie dagen verwijderd is van de groepstrainingen. "Kompany zal klaar zijn voor de wedstrijd tegen Engeland."

De bondscoach had gistermiddag al de videoband van Tunesië-Engeland gezien. Martínez kwam daarbij onder de indruk van beide ploegen. "Engeland startte geweldig. De ploeg voetbalt met veel zelfvertrouwen. Tunesië toonde dan weer een enorme mentaliteit na hun moeilijke start."

Goede sfeer

Vanuit het spelershotel sijpelt het nieuws door dat de sfeer nog steeds opperbest is. De matige eerste helft tegen Panama wordt voor een deel toegeschreven aan de zenuwen, die veel spelers overmanden. Pas nadat Martínez tijdens de rust zijn jongens vroeg vrijuit te voetballen, konden de Duivels zichzelf zijn.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie