© AFP

Meer dan 2.500 vakantiegangers geëvacueerd in Zuid-Frankrijk

Meer dan 2.500 vakantiegangers zijn maandag geëvacueerd uit drie campings in de badplaats Argelès-sur-Mer in het Franse departement Pyrénées-Orientales, nadat struikgewassen in brand waren gevlogen aangewakkerd door harde winden.

km

De vakantiegangers worden onder meer opgevangen in twee schoolgebouwen. Volgens de hulpdiensten raakte er niemand gewond. De brand, waarvan de oorzaak nog niet bekend is, brak volgens de brandweer om iets voor 14 uur uit en er werden vliegtuigen ingezet. Om 16.30 was de brand onder controle.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De badplaats Argelès-sur-mer wordt ook wel eens de ‘hoofdstad van de camping’ genoemd, en ziet in de zomer zijn bevolking toenemen van 10.000 naar 150.000 mensen. In de camping ‘Le Dauphin’, waar meer dan 1.000 mensen kunnen verblijven, werden alle klanten geëvacueerd. ‘Ze zijn allemaal veilig in door de brandweer aangeduide gebieden. We hebben geen materiële of fysieke schade’, aldus een verantwoordelijke van de camping.

Volgens burgemeester Antoine Parra begon de brand in een gebied met struikgewas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer