© Photo News

Nieuwe pedofilieklacht tegen Vangheluwe: “Als kind verhuurd voor orgie”

Er is een nieuwe klacht van pedofilie ingediend tegen Roger Vangheluwe, oud-bisschop van Brugge. In ‘Dag Allemaal’ doet een 36-jarige man zijn verhaal: hij zou, net als zijn iets oudere broer, jarenlang zijn verhuurd aan geestelijken. Vangheluwe was klant én had de leiding over gedwongen orgieën.

evdg

Michael, zo heet de man, zegt in een interview met het weekblad dat het misbruik startte op zijn vijfde. Al sinds zijn achtste neemt hij pillen tegen de fysieke en mentale pijn. ‘Dag Allemaal’ zegt een anonieme expert gesproken te hebben die hem heeft onderzocht. “Ik heb al 200 slachtoffers van kindermisbruik ontmoet en deze man staat in de top drie van de ergste.”

Zijn advocaat Walter Van Steenbrugge heeft nu een klacht ingediend. Michael kan het niet langer verkroppen dat Vangheluwe ongestoord van een pensioen van 2.800 euro kan genieten in Frankrijk. Hij hoopt dat de daders hun straf niet langer kunnen ontlopen.

Verhuurd voor 75 euro

Michael en zijn oudere broer werden verhuurd voor zo’n 3000 Belgische frank, dat is 75 euro, aan vooral geestelijken. Soms was hij alleen, soms met andere kinderen. Leo A., ex-pastoor van Bavegem en zowel in 1997 als in 2017 veroordeeld voor pedofilie, zou Michael tientallen keren hebben misbruikt. Soms meerdere keren per dag. Ook een pastoor van Sint-Lievens-Houtem wordt genoemd.

Roger Vangheluwe zou Michael één keer hebben misbruikt. Dat gebeurde in een grote villa waar verschillende geestelijken en kinderen waren. Vangheluwe zou er de leiding gehad hebben over het gebeuren. Eén kind zou die bewuste avond bont en blauw geslagen zijn.

Michael verblijft in het Forensisch Psychiatrisch Centrum van Gent en heeft zelf een crimineel verleden.

“Fantast”

Meester Van Cauter, de advocaat van Roger Vangheluwe, bevestigt het bestaan van de nieuwe klacht maar overweegt zelf een klacht wegens laster en eerroof.

“Dat zal het enige zijn dat zal helpen tegen deze fantasten”, zegt de advocaat. “We zitten echt opnieuw in een X-en verhaal en hoe meer tijd verstrijkt, hoe fantastischer hun verhalen zijn. Het erge is dat deze mensen steeds opnieuw een forum krijgen. Het zal pas stoppen als één van hen veroordeeld wordt voor laster, vrees ik.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER