IJsbaan in Antwerpen ontruimd bij aanvang schaatsgala wegens mogelijk instortingsgevaar

© BFM

De ijsbaan aan de Ruggeveldlaan in Deurne (Antwerpen) is zaterdagavond ontruimd wegens mogelijk instortingsgevaar. De aanwezigen, deelnemers en bezoekers, van het gala van de lokale kunstschaatsvereniging, worden opgevangen in een kantine in de buurt. Zo’n 150 mensen werden geëvacueerd.

SaRe

In de ijsbaan aan de Ruggeveldlaan stond zaterdagavond het gala van schaatsclub AKR op het programma. Nog voor de start van het evenement merkten aanwezigen op dat er mogelijk een probleem was met de stabiliteit. “Het gaat om een probleem met de dakspanten”, bevestigt Kristof Geens, woordvoerder van de Brandweer Zone Antwerpen.

© BFM

De organisatie waarschuwde de hulpdiensten en startte op eigen initiatief de evacuatie van de aanwezigen. Het gaat om ongeveer 150 geëvacueerden, ze kunnen terecht in verschillende voetbalkantines in het sportpark. Al kiezen heel wat mensen er voor om buiten te blijven staan.

De stadsingenieur is ondertussen ter plaatse aangekomen. “De stadsingenieur heeft de hal gesloten”, zegt Dirk Delechambre, woordvoerder van de stad Antwerpen. “Het gala kan niet doorgaan.” De organisatie laat bezoekers per tien binnen om hun spullen op te halen.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen