UPDATE. Parket steekt stokje voor vrijlating Barbara Gandolfi (48) in onderzoek naar prostitutienetwerk

Barbara Gandolfi.© pmg

Oostende -

Barbara Gandolfi (48) komt dan toch niet voorwaardelijk vrij uit de gevangenis. De Brugse raadkamer wou de Oostendse ex-playmate vrijdagochtend lossen, maar het parket ging in beroep. Gandolfi wordt verdacht van betrokkenheid bij mensenhandel en prostitutie. Maar naar eigen zeggen is ze onschuldig.

Arne Franck

Gandolfi werd halfweg maart in de boeien geslagen toen ze haar ex-schoonvader ging bezoeken in de gevangenis. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij een bende die zich inliet met seksuele uitbuiting van Oost-Europese prostituees vanuit een Oostendse bar en stripteaseclub. Volgens het gerecht is Frédéric V. (49), de ex-man van Gandolfi, de spilfiguur. Hij vloog eind februari al achter de tralies, samen met zijn vader en nog zes anderen.

LEES OOK. Opgepakt toen ze haar ex-schoonvader in de cel ging opzoeken: Barbara Gandolfi aangehouden in dossier van mensenhandel en prostitutie

Volgens het gerecht fungeerde Gandolfi als de rechterhand van haar ex. Een van de slachtoffers verklaarde dat Gandolfi de advertentie schreef voor Redlights, een website waarop prostituees hun diensten aanbieden. De Oostendse, die bekend raakte als verleidster in Temptation island en ooit de cover sierde van Playboy, schreeuwde evenwel haar onschuld uit. “Ze ontkent elke betrokkenheid bij deze verwerpelijke feiten”, stelde haar advocaat Louis De Groote eerder. “Ze had er ook geen kennis van. Ze heeft enkele jaren terug al maximaal gebroken met haar vorig leven.”

LEES OOK. Barbara Gandolfi laat van zich horen vanuit de cel: “Ik probeer mijn hoofd omhoog te houden”

Tóch besliste de Brugse raadkamer in maart om de aanhouding van Gandolfi met een maand te verlengen. Vrijdagvoormiddag verscheen ze opnieuw voor de raadkamer, deze keer dus met meer succes. Maar dat was van korte duur, want het parket tekende intussen beroep aan. Gandolfi zal bijgevolg nog iets langer moeten brommen. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen