DOVO brengt opnieuw vliegtuigbom van 100 kilo tot ontploffing op strand

Koksijde -

Op het strand van Sint-André in Koksijde werd donderdagochtend een zware bom van 100 kilogram zwaar tot ontploffing gebracht door opruimingsdienst DOVO. Sinds de jaarlijkse strandopruiming bezig is, werden op het strand al diverse bommen tot ontploffing gebracht.

Jelle Houwen

Vorige maand werden nog drie dagen op rij zware bommen opgeblazen door DOVO. Op het strand is de jaarlijkse strandopruiming bezig door de firma Braet uit Nieuwpoort, in opdracht van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Daarbij wordt specifiek ook gezocht naar explosieven. Op het stand werd in de Tweede Wereldoorlog ook hevig gevochten en was de Duitse Atlantikwall gevestigd, een zware verdedigingslinie met tal van bunkers.

Vorige maand werd al een gelijkaardige vliegtuigbom van 100 kilogram tot ontploffing gebracht. Dit keer werd het tuig opgegraven op het strand van Sint-André en werd het donderdagochtend naar de waterlijn gebracht. Het werd deels ingegraven en om 10 uur tot ontploffing gebracht. De zware knal was tot ver in de buurt te horen.

LEES OOK. DOVO brengt al drie dagen op rij bommen tot ontploffing op strand Koksijde: “Er volgen er wellicht nog”

De politie was eveneens aanwezig en hield iedereen op een veilige afstand. Mogelijk worden de komende dagen nog bommen gevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen