© Serge Minten

Diepenbeekse burgemeester Hendrik Kriekels heet nu officieel Rik

De burgemeester van Diepenbeek, Hendrik Kriekels, heeft zijn naam officieel veranderd naar Rik Kriekels. Hij deed dat vooral om een emotionele reden: “De wens van mijn moeder, die overleed in 2005, nakomen.”

siol

Het bericht verscheen vandaag op de Facebookpagina van de gemeente Diepenbeek. Burgemeester Rik Kriekels moest in de eerste dagen van zijn ambt brieven ondertekenen met zijn officiële naam, Hendrik Kriekels. Dat vond hij spijtig.

“Ik wil nu graag als burgemeester Rik Kriekels door het leven gaan. Dat klinkt toch veel beter”, zegt hij. Kriekels heeft ook een persoonlijke reden voor zijn naamsverandering. “Mijn moeder wilde me destijds Rik noemen, maar dat bleek bij de geboorteaangifte niet te kunnen. Vandaar dat de naam Hendrik op mijn identiteitskaart staat. Ze vond het heel vervelend dat ze me toch Hendrik noemden. Ze wilde dat iedereen Rik zei, en dat is haar gelukt. Mijn mama is overleden in 2005 en haar wens dat ik als Rik door het leven zou gaan, wil ik graag nakomen.”

De enige oplossing voor Rik was om zijn voornaam officieel te veranderen bij de dienst burgerzaken. “Dat heeft me dan wel wat geld gekost, maar vanaf nu mag ik de brieven dus ondertekenen als Rik Kriekels en is de wens mijn moeder zaliger in vervulling gegaan.”