David Goffin heeft nog hels programma richting dé matchen van het jaar

© Isosport

Kun je kiezen tussen twee begeerlijke bruiden? Niet alleen de Davis Cup-finale maar ook de Masters, twee van de meest prestigieuze tornooien, lonken in november naar David Goffin. Maar door zijn vroege uitschakeling in Antwerpen wacht de komende weken een hels programma. In welke staat arriveert Goffin eind november voor de Davis Cup-finale?

Hans Jacobs

David Goffin staat in de top tien van de wereld en de wereldtoppers zijn verplicht een aantal toptornooien te spelen. Niet omdat ze het zo fantastisch vinden, waren Roger Federer, Rafael Nadal en co. onlangs aan de slag in Azië, vooral omdat ze moeten. Terwijl Goffin daarna in Antwerpen speelde, nam een deel van zijn collega’s een pauze, vooral diegenen die al zeker zijn van de Masters in Londen. Goffin speelde in Antwerpen omdat het voor eigen publiek is én omdat hij een buffer kon aanleggen voor het kampioenenbal met de beste acht tennissers ter wereld. Dat viel dus tegen, uitgeschakeld in de kwartfinale.

En dus moet Goffin deze week aan de bak in het Zwitserse Bazel. Terwijl, zo gaf hij in Antwerpen eerlijk toe, dat “deelname aan Bazel zou afhangen van hoever ik in Antwerpen zou zijn geraakt”. Hij is nu virtueel zevende voor de Masters, maar er zijn nog kapers op de kust voor de Masters: Pablo Carreno Busta, Sam Querry, Kevin Anderson, Juan Martin Del Potro. Van Zwitserland gaat het de week erna sowieso naar Frankrijk, het tornooi van Parijs is wellicht beslissend voor de Masters. Goffin: “Ik ben niet bezig met rekensommetjes. Ook al ben ik reserve, dan ga ik waarschijnlijk. Londen is op ongeveer dezelfde ondergrond als de Davis Cup, ik kan er trainen met de besten. Maar ik zou liever spelen. Ik wil niet kiezen, ik wil alles ten volle beleven.” Alles, dat is én de Masters én de Davis Cupfinale. Voor de meeste toppers zijn de Masters het einde van het seizoen, als enige van de top vijftien speelt Goffin nog de Davis Cup.

Bemelmans en Goffin

Op de Masters speelt hij minstens drie wedstrijden tegen absolute toppers, dus aan een hoge intensiteit. Dan is de Belgische Davis Cup-voorbereiding, twee weken in plaats van de traditionele week omdat het een unieke kans op de prestigieuze beker is, al bezig. Andere Davis Cup-Belgen worstelen ook met het delicate evenwicht tussen nog tornooien spelen en de voorbereiding op de Davis Cup-finale, maar dan met een ander doel: genoeg punten halen voor rechtstreekse kwalificatie voor de grandslamtornooien volgend jaar. In dat opzicht is de superweek van Ruben Bemelmans, die voor het eerst de halve finale van een ATP-tornooi haalde, een opsteker, al heeft hij afgesproken dat hij nog een tornooi mag spelen in de eerste van twee weken Davis Cup-voorbereiding als blijkt dat hij nog punten nodig heeft. Steve Darcis van zijn kant heeft die optie niet, het is te zeggen: hij is op de sukkel met zijn elleboog en neemt een noodgedwongen pauze van twee weken om geen risico te nemen voor de Davis Cup.

LEES OOK: Goffin behoudt ondanks vroege exit in Antwerpen knappe plaats op ATP-ranking, Bemelmans maakt sprong.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen