Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Prins Laurent wil N-VA-Kamerlid voor de rechter dagen

Prins Laurent.Beeld belga

Prins Laurent wil Peter Buysrogge (N-VA) voor het gerecht dagen, zo schrijft Het Nieuwsblad. Het Kamerlid had eerder vragen gesteld bij de activiteitenverslag dat de prins indiende in de Kamer. Dat verslag zou onvolledig zijn, maar Laurent pikt de beschuldigingen niet.

Elk jaar moet prins Laurent een activiteitenverslag indienen om aanspraak te kunnen maken op zijn dotatie van 308.000 euro. Buysrogge stelde eerder al vragen bij de volledigheid van die lijst. "Tussen de 54 activiteiten die hij vermeldt, staat niks over zijn bezoek aan de Chinese ambassade", klonk het toen. "Dit doet vragen rijzen over wat er nog allemaal ontbreekt op de lijst."

'De tijd dat de koninklijke familie parlementsleden onder druk kon zetten, ligt gelukkig al geruime tijd achter ons. Het is 2018 en niet 1918'
Peter Buysrogge (N-VA), Kamerlid

Buysrogge laat nu weten dat de advocaten van prins Laurent een brief hebben gestuurd waarin ze zeggen hem te willen aanklagen voor laster. De prins geeft Buysrogge wel nog de kans om zijn excuses aan te bieden. Doet die dat niet, start de gerechtelijke procedure. De N-VA'er is dat alvast niet van plan. "De tijd dat de koninklijke familie parlementsleden onder druk kon zetten, ligt gelukkig al geruime tijd achter ons. Het is 2018 en niet 1918", zegt hij.