Israëlische soldaten schieten Palestijnen dood op West Bank

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:34
Afbeelding
beeld anp

Israëlische militairen hebben zaterdag op de bezette Westelijke Jordaanoever twee Palestijnen doodgeschoten die volgens het leger vanuit een voertuig het vuur op hen hadden geopend. Dat gebeurde bij een bewakingspost in de buurt van de stad Jenin.

Een legerwoordvoerder toonde een foto van twee automatische geweren die bij de aanval op de soldaten zouden zijn gebruikt. De Jenin Brigade bevestigde dat de schutters lid waren van deze koepelorganisatie, waartoe ook milities van Hamas en Islamitische Jihad behoren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Overijssel maakt afspraken met gemeenten over nieuwe windmolens

In Overijssel hebben 22 gemeenten met het provinciebestuur afspraken gemaakt over nieuwe windturbines, schrijft de provincie. Overijssel wil daarmee voorkomen dat het landschap 'lukraak vol komt te staan' met windmolens, zegt gedeputeerde Tijs de Bree (energietransitie, PvdA).

Afbeelding

Volvo wil vrachtwagens op waterstof laten rijden

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden. De Zweedse fabrikant wil de eerste waterstoftrucks in 2026 bij wijze van proef op de weg brengen. Rond 2030 moet de commerciële lancering volgen.

Afbeelding

Aandacht voor chipbedrijven op Damrak na resultaten Nvidia

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de chipbedrijven ASMI, Besi en ASML. Beleggers verwerken de resultaten van het Amerikaanse AI-chipbedrijf Nvidia.

Afbeelding

Media: Justitie VS klaagt Ticketmaster-moederbedrijf aan

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en een groep Amerikaanse staten gaan Live Nation Entertainment donderdag aanklagen, melden Amerikaanse media op basis van ingewijden. Dochterbedrijf Ticketmaster zou een te machtige positie hebben bij de verkoop van concertkaartjes.

Afbeelding

Doden en gewonden na instorten podium presidentskandidaat Mexico

In het noorden van Mexico is een podium ingestort tijdens een verkiezingsbijeenkomst van een presidentskandidaat. Er zijn negen doden en ongeveer vijftig gewonden gevallen, meldt de gouverneur van de staat Nuevo Leon.

Afbeelding

Bedrijven keren voor record aan dividend uit

Bedrijven hebben in het eerste kwartaal van dit jaar een recordbedrag van ruim 313 miljard euro aan dividend uitgekeerd. Dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.