Israëlische soldaten schieten Palestijnen dood op West Bank

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:34
Afbeelding
beeld anp

Israëlische militairen hebben zaterdag op de bezette Westelijke Jordaanoever twee Palestijnen doodgeschoten die volgens het leger vanuit een voertuig het vuur op hen hadden geopend. Dat gebeurde bij een bewakingspost in de buurt van de stad Jenin.

Een legerwoordvoerder toonde een foto van twee automatische geweren die bij de aanval op de soldaten zouden zijn gebruikt. De Jenin Brigade bevestigde dat de schutters lid waren van deze koepelorganisatie, waartoe ook milities van Hamas en Islamitische Jihad behoren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

EBU: cameravrouw heeft ander verhaal over voorval Joost Klein

De cameravrouw heeft een 'ander verhaal' over het voorval met Joost Klein. Dat zegt Noel Curran, directeur-generaal van de European Broadcasting Union (EBU), tegen de Zweedse radiozender Sveriges Radio. Wat haar verhaal dan is, deelt hij niet.

Afbeelding

Nikkie de Jager deelt punten toch niet uit bij songfestivalfinale

Nikkie de Jager deelt toch niet namens Nederland de punten uit tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. De visagiste vindt het niet goed voelen, vertelt ze in een videoboodschap die te zien was in de voorbeschouwing op de finale.

Afbeelding

Informateurs zijn 'iets optimistischer' geworden

Informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf zijn "iets optimistischer" over de kans van slagen van hun poging een rechts kabinet te smeden dan een dag eerder. Dat liet het tweetal weten na afloop van de onderhandelingen op zaterdag.

Afbeelding

Zeven aanhoudingen na aanval op pro-Palestijnse demonstratie

De politie heeft zeven personen aangehouden nadat deelnemers van een pro-Palestijnse mars werden aangevallen. Een groep van zo'n tien tegendemonstranten rende na afloop van de mars in op de groep pro-Palestijnse demonstranten op een hoek van het Museumplein in Amsterdam.

Afbeelding

EBU blijft ondanks demonstraties achter deelname Israël staan

De European Broadcasting Union (EBU) blijft ondanks de vele demonstraties achter de keuze staan om Israël te laten deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

Afbeelding

Timmermans wil bij klappen formatie niet alleen het voortouw

Politiek leider Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA zal niet alleen het voortouw nemen in de kabinetsformatie als de huidige poging om tot rechtse samenwerking te komen mislukt.