© Photo News

Elektriciteit en aardgas goedkoper in 2019

Een doorsnee Vlaams gezin betaalt in 2019 iets minder aan energie. De distributienettarieven voor elektriciteit en gas dalen voor een gemiddeld Vlaams gezin met respectievelijk 46 en 25 euro. Ook in Limburg is er een daling.

gc

De VREG heeft distributienettarieven voor 2019 bekend gemaakt. Zoals bekend bestaat de energiefactuur uit verschillende elementen: aan de ene kant de prijs voor de energie, aan de andere kant het distributienettarief. Dat is de prijs die u betaalt voor het transport van de energie tot bij u thuis of tot in uw bedrijf en voor het onderhoud van en de investeringen in het netwerk.

Een gemiddeld Vlaams gezin betaalt in 2019 minder voor de distributie van elektriciteit en aardgas. Voor elektriciteit gaat het om een prijsverlaging van 46 euro en voor aardgas over een verlaging van 25 euro.

Ook in Limburg wordt in 2019 iets minder aangerekend. In het gebied dat door Inter-Energa wordt voorzien van energie, betaalt een gemiddeld gezin 27 euro minder voor de distributie van elektriciteit en 52 euro minder voor de distributie van aardgas.